Här har vi en stekhet träningsmatch mellan klassiska Liverpool och Vålerenga. Jag har saken klar för mig, häng på!


Vålerenga – Liverpool
Mitt tips: Handicap (1-0) 2
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 19.00

Det här är en träningsmatch som betyder mycket för båda lagen. För Vålerenga är det hur stort som helst att få möta ett så stort lag som Liverpool. För Liverpools del så får man visa upp sig för sina skandinaviska fans och man har gjort det fyra gånger tidigare mot Vålerenga och samtliga matcher har slutat med storsegrar för Liverpool. Man har vunnit med 3 mål eller fler i samtliga matcher vilket talar för mitt spel då Liverpool knappast kommer slöspela i den här matchen.

Försäsongen hittills har inte varit någon höjdare för Liverpool som ställt upp med väldigt olika startelvor och det har varit riktigt usla startelvor. Många supportar till klubben har utryckt starka känslor mot detta och till den här matchen har Kenny Daglish sagt att man kommer ställa upp med ett starkt lag. Åtminstone det starkaste laget hittills under försäsongen för den här matchen vill man vinna.
De spelare som fortsatt saknas hos Liverpool är Suarez och Lucas Leiva (Semester), Aurelio, Skrtel och Jovanovic (Skadade), Pacheco (Landslagsuppdrag), Maxi Rodriguez och Raul Meireles har inte rest med av okända anledningar. Men som ni förstår så kan man matcha ett ruskigt starkt lag ändå.

Vålerenga är inne i en tid med väldigt tufft matchande nu och därför kommer laget ställa upp med ett väldigt svagt lag. Man är mitt uppe i ligaspelet och dessutom spelar man i Europa League där man ska hämta upp ett 0-2 underläge i Grekland på torsdag. Laget har spelat 5 matcher på 15 dagar nu så man bör vara tröttkörda till den här matchen och då ska ni ha i åtanke att laget spelar match på torsdag igen i Grekland plus i ligan i helgen igen. Riktigt tufft matchande för Vålerenga som ni förstår och därmed bör man vila ett par spelare till den här matchen!

Det är klart sedan tidigare att lagkaptenen Kristofer Haestad, Luton Shelton och Isaac Boakye missar matchen p.g.a. skador. Tränaren har sagt att man kommer rotera friskt i truppen den här matchen och det är förståeligt då man har ännu större bekymmer. Vålerengas reservlag spelar match samma dag och därmed kan man inte plocka spelare därifrån heller. Man har därför lånat in fyra spelare från Follo som ska delta för Vålerenga i den här matchen och utöver dessa så har man plockat upp flera ungdomsspelare som ska få chansen.