Match på Mestalla när Valencia tar emot Vallecano på onsdagskvällen. Har under en tid funderat kring spel på antal varningar i matcher pga den låga domarnivån som Spanien erbjuder. Här har vi en domare som varit ut i lite blåsväder på slutet, så vi slår till!

  • Match: Valencia – Vallecano
  • Spel: över 5,5 gula kort
  • Odds: 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Jose Luis Paradas Romero a.k.a ”The Show”  heter kvällens domare på Mestalla, och ni känner säkert igen denna man om ni följt Real Madrid på slutet. Det var den här herren som stod för en mindre lyckad insats på El Madrigal när Villarreal-Real Madrid möttes för två omgångar sedan. Han vevade upp det gula kortet 11 (!) gånger och lyckades även slänga upp det röda kortet 2 gånger. Nu var det till och med lite extremt för att vara Paradas men han brukar även annars slänga ut en hel del ostskivor. I sina sex senaste matcher har man dragit över linan 5,5 gula i fem av dessa matcher. Nu senast i mötet mellan Atlético – Getafe drog han förvisso bara upp det gula tre gånger under matchen, men jag kan tänka mig att han var lite trött i armen efter den stora showen på El Madrigal. Nu med laddade batterier på ett kokande Mestalla ska han nog kunna dra skarpt igen.

Paradas Romero - fullt beväpnad.

Kikar vi lite på lagen så ser vi att Valencia har en hel del ”busar” i laget som både varit avstängda en och två gånger under säsongen. Hela 9 spelare i truppen har varit avstängda minst en gång och man har dragit på sig 6 röda kort hittills. Bland de spelare som ligger högst hittar vi Soldado, Alba, Costa, Rami och självklart den gamla räven Albelda. Soldado är dock skadad och blir inte med, men enligt spansk media är det dags för Albelda att visa upp sina färdigheter i den här matchen, där har vi ett säkert kort.

På andra planhalvan har vi alltså Vallecano som även dem har en del spelare som ligger riktigt högt i kortligan. Vänsterback Casado har skramlat ihop hela 14 gula kort den här säsongen och har således bara ett kort kvar till sin tredje avstängning den här säsongen. Och med tanke på hur starka kantspringare Valencia har så är det inte helt otippat om han får ännu ett gult här. En annan som ligger väldigt högt är mittback Arribas som dragit på sig hela 13 gula kort den här säsongen, så där har vi ännu en spelare som ligger i farozonen för Paradas härliga syn på varningar.


Som alltid på Mestalla kommer det koka och publiken är nog inte sena med att elda upp Paradas till ännu en show. Som jag nämnde tidigare har även Valencia starka kantlöpare som Mathieu och Feghouli, så det kommer att dyka upp situationer när bortalaget kommer in lite sent i dueller.

Testar även ett rött kort i matchen till 2.95 hos betsson, 1.5/10 units spelas.

Nu är det inte något bolag som släppt odds på enskilda spelare att få varningar, men lägg namnen Albelda, Casado och Arribas på minnet.

/e@sy