Valencia har inte haft någon smakstart på den här säsongen och ikväll gästas man av Swansea i Europa League. Jag tycker att spelbolagen gjort Valencia till lite väl stora favoriter här och tror inte att bortalaget går mållösa.

  • Match: Valencia – Swansea
  • Spel: Bortalaget gör mål
  • Odds: 1,55 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Valencia inledde säsongen med att slå tillbaka Malaga (1-0) hemma på Mestalla och inkasserade sina tre första poäng. Men det var en seger som inte var särskilt imponerande och efter detta har man tre raka förluster i ligan mot Espanyol (1-3), Barcelona (2-3) och Real Betis (1-3). Nio insläppta mål på tre matcher alltså och i ärlighetens namn så hade det kunnat vara många fler. Försvarsspelet har helt enkelt inte funkat och särskilt i mittlåset tycker jag det sett väldigt osäkert ut med herrar Costa och Rami. Nu fick Rami sitta på bänken mot Betis men man kan knappast påstå att Mathieu var någon bättre ersättare. Hemma på Mestalla brukar Valencia storma på framåt och det lär man även göra idag då publiken vill se mål. Det finns en hel del kapabla herrar hos gästerna och lämnar man yta hos dessa så kan det istället smälla till i baken.

Hemmalaget får klara sig utan Piatti, Ruiz, Oriol Romeo och João Pereira.

swanseamichu

Swansea är det lag i Premier League som jag håller mina tummar för när jag väl tvingar mig själv att se någon fotboll från PL. Det beror självklart på att Swansea värvat en hel del spanska spelare under de senaste åren och har ett riktigt intressant lag. Ligan har man öppnat på ett hyfsat sätt måste man säga trots bara fyra poäng inspelade på lika många matcher, då man har stött på både Manchester United, Tottenham och Liverpool. Framåt gillar jag det jag ser hos Swansea och då tänker jag främst på Michu (bilden) och Wilfried Bony som kommer vara ett orosmoment för hemmaförsvaret idag. Vi har även den forna Valenciaspelare Pablo Hernandez i Swansea, men tyvärr missar han kvällens match på grund av skada. Men det finns som sagt en hel del kvalité i det här laget där vi även kan nämna Canas och Shelvey som förmodligen spelar på det defensiva mittfältet idag.

Hernandez är inte med ikväll och inte heller Britton eller Taylor kommer till start.


Valencia såg bedrövliga ut mot Betis och främst då defensivt då det lika gärna kunnat bli sex insläppta mål. Jag tror knappast man förbättrat detta över ett par dagar och jag ger Swansea goda chanser till att näta ikväll. Bortalaget har som sagt en del spanjorer i truppen och jag tror dessa tänder till lite extra när man kommer hem.

Testar även ett par andra spel i matchen:

Michu målskytt – 3,45 @ betsson- 1/10 units

Bortalaget över 1,5 mål – 3,40 @ bet365- 1/10 units

/e@sy