Här har vi ett intressant möte mellan två lag som inledde året med seger i serien. Jag håller det ena laget något högre än det andra. Frågan är dock vad det blir för spel på matchen?


Valencia – Sevilla

Spel: 1
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 22.00

Valencia har visat fin form den senaste tiden och man är uppe i 6 segrar på lagets 7 senaste matcher! Man ligger på åttonde plats i tabellen och man trivs allra bäst hemma mot Mestalla där man tagit 19 av lagets 28 poäng den här säsongen. Man har resultatraden 6-1-2 här och man ståtar nu med två raka hemmasegrar, först mot Getafe i ligan där man vann med 4-2 och nu senast när man slog Osasuna med 2-1 i cupen. Före det hade man två raka förluster och efter att ha blivit utbuade efter förlusterna så vaknade man till ordentligt och nu ser man ut att vara tillbaka på rätt spår igen.

Sevilla inledde året med att även dom besegra Osasuna fast i ligaspelet. I cupen ställde man upp med ett b-betonad lag som föll med 1-2 hemma mot Mallorca. Före uppehållet hade laget två raka förluster och formen känns inte särskilt stabil för laget och jag tror man får problem när man möter ett hungrigt Valencia på deras hemmaplan. Sevilla tillhör dessutom de sämre bortalagen i serien med sina 9 inspelade poäng den här säsongen. Man har resultatraden 1-3-5 på bortaplan och usla 8-15 i målskillnad på dessa matcher.


Mittfältaren Pablo Piatti stod för den ruskigt stark insats i Valencias senaste matche när de besegrade Granade på bortaplan med 2-1. Han gjorde 1 mål och 1 assist samtidigt som han ständigt var ett hot med sina kantlöpningar. Det ska bli oerhört spännande att se vad han kan uträtta mot Sevilla i denh är matchen! 

Valenica får klara sig utan trion Feghouli, Gago och Mathieu. Feghouli är iväg på afrikanska mästerskapen medan övriga två är skadade här.
Sevilla har inga nya skador utan saknar fortsatt långtidsskadade Troschowski.

Det kommer självklart inte bli en dans på rosor för Valencia här men jag håller dem som något starkare än Sevilla här och med tanke på hemmafavören så tror jag man löser segern i den här matchen!