La Liga kliver in i sista omgången för säsongen och först ut är Valencia – Sociedad under fredagskvällen. Det saknas en hel del spelare hos båda lagen och när det är defensiva spelare som saknas så tror jag att vi kan få se många mål här.

  • Match: Valencia – Sociedad
  • Spel: Över 3 mål (asian)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Valencia har varit en solklar flopp den här säsongen då laget placerar sig på en 11:e plats i La Liga och inte har någon som helst chans på europaplatserna. Nu återstår det endast en match av säsongen och eftersom den utspelar sig hemma på Mestallatror jag att Valencia vill bjuda upp till dans idag och avsluta säsongen snyggt. Det är nog lite det som laget försökt göra på slutet då man varit inblandade i en hel del målkalas. Kikar vi till de fem senaste matcherna för Valencia så har tre matcher gått över 3 mål, en under 3 mål och en match har stannat på exakt 3 mål. Offensivt så tycker jag inte det är något större fel på Valencia, det bevisar två mål på både Camp Nou och Santiago Bernabeu på slutet. Men defensivt har man haft en del problem under säsongen där en storspelande Alves räddat laget många gånger, även fast han också stått för en hel del tavlor. Någon Alves blir det dock inte idag och vi stryker även mittbacksparet Mustafi och Abdennour, som jag tycker kommer undan med godkänt den här säsongen, speciellt Mustafi. Inte heller ytterback Gaya kommer till spel idag. Förväntat mittbackspar idag är Santos tillsammans med Vezo och det känns inte som någon succé på förhand.
Förutom defensiva bekymmer stryker vi även en del offensiva spelare då varken Rodrigo, Feghouli, Cheryshev eller Bakkali kommer till spel. Men offensivt har Valencia en bra bredd och kan därmed ställa en stark offensiv på planen idag.

Valencia_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad gjorde en del intressanta nyförvärv inför säsongen och hade nog hoppats på att kunna utmana lite mer om europaplatserna. Nu har man sju poäng upp till Sevilla och det innebär att man reser till Mestalla utan någonting att spela för, förutom en bra placering då. Man kan faktiskt tappa upp till fyra placeringar vid förlust idag så visst är det en liten morot trots allt. Laget kommer närmast från en vinst hemma mot Rayo Vallecano (2-1) men trots siffrorna så släppte baskerna till otroligt många chanser och borde kanske fått nöja sig med en poäng. Precis som hos Valencia så saknas många försvarsspelare idag då varken Zaldua, Inigo Martinez, Carlos Martinez eller Litri kommer till spel. Det sägs även att Oier ska få förtroendet i mål och det är givetvis något som gynnar överspelet ännu mer. Framåt fick man göra två mål senast och även fast spelare som Agirretxe, Canales och Vela saknas så tror jag att man kan göra ett par mål även ikväll. De två förstnämnda har varit borta en lång period och Carlos Vela har man inte känt igen alls den här säsongen.
Förutom de spelare jag redan räknat upp stryker vi även Granero som är avstängd efter ett rött kort mot Rayo.


När det inte finns något att förlora så brukar det bli väldigt offensivt spel, och det räknar jag med att få se idag. Med defensiva avbräck hos lagen så tror jag därför att vi kan få se många mål i matchen. Över 3 mål (asian) spelas därför med en medelinsats.

/e@sy