Toppmatch på Mestalla i kväll då Valencia gästas av Real Madrid.  Dessa lag möttes tidigare i veckan i Copa del Rey där Real Madrid vann med 2-0. Chans till revansch här?

  • Match: Valencia – Real Madrid
  • Spel: Valencia över 1,5 mål
  • Odds: 2,60 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valencia har varit en besvikelse denna säsong och placerar sig på en 7:e plats i tabellen just nu. Förvisso har man bara fyra poäng upp till plats fyra, men med de värvningar man gjorde innan säsongen så trodde jag man skulle gjort det bättre vid det här laget. Men efter tränarbytet har man sett allt bättre ut och man kommer in till den här matchen med tre raka ligavinster i bagaget. Man var även ut i den spanska cupen i veckan och fick alltså stryk på Santiago Bernabeu med 2-0. Jag såg bara delar av den matchen men av det jag såg så tycker jag Valencia stod upp bra och dessutom blåste man ett par riktigt heta lägen. Men nu är det hemmaplan för Valencia och hemma på Mestalla brukar man kunna bjuda på en del mål. Räknar vi in alla hemmamatcher denna säsong så har man gått över 1,5 mål i 13 av 15 matcher. Så jag anser att chanserna är goda för två hemmamål även denna match då man inte ställs mot något demonförsvar direkt.

Albelda, Mathieu och Parejo är skadade och kommer inte till spel idag, även Joao Pereira missar matchen då han är avstängd. Feghouli fortfarande på landslagsuppdrag.

Real Madrid ligger som bekant på en 3:e plats i la liga efter Barcelona samt Atlético, och trots att Barcelona tappade poäng igår så kan man glömma tankarna på ett ligaguld då man är för långt bakom. Formen i ligan är väl inte heller den bästa då man har två vinster, två oavgjorda och en förlust på den fem senaste matcherna, dessutom har man släppt in otroligt många mål (10) på dessa matcher. Och just att man släpper in en del mål är inte så förvånande då man haft tunga skador och avstängningar på nyckelspelare i defensiven på slutet. Lägg därtill att Mourinho verkar bråka runt en del i laget då han bänkat Casillas på slutet samt sägs haft en dispyt med lagets stora stjärna Cristiano Ronaldo. Nu ska man ta det som tidningarna skriver med en nypa salt, men allt verkar ju inte stå rätt till hos ”marängerna” och allt som skrivs stör givetvis laget.

Pepe fortsatt skadad och Sergio Ramos är avstängd här, vidare så verkar man lämna Marcelo och Kaká utanför truppen.


Real Madrid får alltså återigen pussla om lite i backlinjen och det tycker jag Valencia borde kunna utnyttja med den offensiv man har på hemmagräset. Betsafe verkar ligga högst på det här spelet och erbjuder just nu 2,60 på hemmalaget över 1,5 mål, spelas med en insats strax under medel!

/e@sy