Kvällens sena match är en riktig höjdare då Valencia tar emot Real Betis hemma på Mestalla. Två lag som skuggar varandra i tabellen och jag tror vi kan vänta oss ”raggarfotboll” med många målchanser här. Skräll?

  • Match: Valencia – Real Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Valencia åkte som bekant ur CL när man bara lyckades få 1-1 i bortamatchen mot PSG, något som märktes i efterföljande ligamatch då man fick stryk med 1-0 på bortagräs mot Athletic Bilbao. Man gjorde en hyfsad match men när man vilar Soldado och Jonas från start så blir det lite blekt framåt i planen. Nu har man fått en hel vecka på sig att ladda batterierna och det har nog gjort laget väldigt gott, dessutom är man oftast väldigt bra hemma på Mestalla med raden 8-3-3 hittills denna säsong. Det är sällan man går mållösa här och man snittar nästan exakt två mål framåt per hemmamatch. Men å andra sidan så är man det lag tillsammans med Mallorca som släppt in flest mål på hemmaplan denna säsong, något som är ganska överraskande.

Guardado tillbaka från avstängning till dagens match, tillbaka är även Pereira och Rami från skador. Saknas gör Piatti, Víctor Ruiz och Ricardo Costa som finns på skadelistan.

Real Betis hade en svacka för ett tag sedan och hade stora problem att hitta målet när man saknade sin stora målskytt Ruben Castro. Men Castro är nu tillbaka och trots att han inte gjort så många mål de senaste matcherna så har Betis verkligen hittat en grym målform. På de tre senaste matcherna har laget gjort 8 mål, och det mot defensivt skickliga lag som Malaga, Sociedad och Osasuna. Men bakåt är man inte lika skarpa och jag tycker backlinjen sett ganska trög ut på slutet, man släppte in ett mål mot Osasuna senast och gången innan släppte man till hela tre mål mot Sociedad. Att man ska hålla nollan på Mestalla tror jag inte på, det har man faktiskt aldrig gjort på de 16 möten lagen emellan här. Faktum är att man aldrig vunnit här ens då Valencia plockat 13 segrar och 3 matcher slutat oavgjort.

Bortalaget får tillbaka Rubén Pérez till den här matchen, saknas gör Juan Carlos, Perquis och Salva Sevilla som går skadade.


Den här matchen har alla möjligheter att bli något extra då Valencia alltid stormar framåt hemma och Betis är en av ligans kontringsskickligaste lag. Det brukar även bli en hel del mål när dessa lag möts på Mestalla där de fem senaste matcherna här gått över linan 2,5 mål.

Blir även en del sidospel i matchen:

Feghouli varnad – 2,85 @ betsafe 0,5/10 units

Benat varnad – 2,10 @ expekt – 0,5/10 units

Rött kort i matchen – 2,85 @ betsafe – 0,5/10 units

Betis vinner matchen – 6,30 @ pinnacle – 0,5/10 units

"El show de Muñiz"

Varningsspelen beror på Muñiz Fernández som dömer den här matchen och slänger ut varningar hejvilt på planen. Bolagen är med på detta och har satt linan väldigt högt på ö/u 8,5 gula kort i matchen, men riktigt så många tror jag inte det blir. Han dömde faktiskt det här mötet förra säsongen och då blev det 4 gula och 2 röda kort som kom upp ur bröstfickan. Benat får ofta ett gult kort och jag tror även Feghouli kommer tvingas stoppa någon kontring idag. Till sist höjer jag ett varningens finger för Betis här, man är inte alls helt borta och 6,30 hos pinnacle måste bara spelas med en mindre slant.

/e@sy