Lunchmatch på Mestalla under söndagen och mycket viktiga poäng på spel mellan Valencia – Rayo Vallecano. Hemmalaget har gått riktigt tungt sedan Gary Neville tog över och faktum är att engelsmannen saknar en ligavinst med sitt lag. Han lär gå hårt för tre poäng i den här matchen och mot ett defensivt svagt Rayo på andra sidan ska vi få se mål här.

  • Match: Valencia – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Valencia har gått riktigt tungt den senaste tiden och har inte vunnit en ligamatch på över två månader, då man bortaslog Celta Vigo med hela 5-1. Sedan dess har klubben hunnit med att byta tränare, men intåget från Gary Neville gav knappast den effekt man önskade. Dubbla vinster i Copa del Rey mot Granada är inte direkt något att jubla över. Nu är det hemmaplan och Neville lär säkerligen känna pressen att plocka en seger, det kändes som det även senast mot Sociedad, där det blev en 2-0 förlust. Han satte en väldigt offensiv elva på planen där och fick slutligen betala för det, vilket även kan ske här. Valencia stormar alltid framåt på Mestalla och givetvis kan det leda till ett par mål mot ett av ligans sämsta försvar. Hemmalaget kan nog även fixa den här linan på egen hand också med bra utdelning. Men det är farligt att räkna ut Rayo med de offensiva spelare som finns i laget. Det var ett under att Valencia höll nollan mot Granada i veckans cupmatch och försvarsspelet mot Sociedad var också väldigt darrigt.
Vi stryker Enzo Perez som är långtidsskadad och sätter även frågetecken för Andre Gomes, Gaya och Feghouli.

Valencia_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har gått riktigt dåligt den här säsongen och parkerar just nu på en 19:e plats i tabellen, med endast Levante bakom sig. Nu är det inte långt upp till säker mark, men det är dags för laget att plocka poäng nu. Tuff uppgift att ta poäng på Mestalla, men absolut ingen omöjlighet känner jag. Trots bara en pinne på de fem senaste matcherna så tycker jag att Rayo stått för en del fina prestationer, men försvarsspelet håller inte i La Liga. Med den spelidé som Rayo har, med stort bollinnehav, så går det inte att ha en försvarslinje med träben. Det är väldigt ofta man tappar boll i fel lägen och det håller inte att bjuda på mål om man vill vinna matcher. Men kikar vi framåt hos Rayo så är det inga större fel tycker jag, 21 gjorda mål är fler än vad väldigt många andra lag lyckats med.
Stora bekymmer i de bakre leden för Rayo som ser ut att få klara sig utan båda mittbackarna Llorente och Amaya. Vi stryker även anfallaren Guerra som är avstängd här. Jag tycker dock inte att Guerra är något större avbräck trots sina nio mål framåt. Han är ganska seg i benen och jag tror Rayo tjänar mer på fart här.


Det lär bli en ordentlig fart i den här matchen mellan två lag som är i desperat behov av en trepoängare.  Neville känner pressen och kommer sätta ut en offensiv elva för att ro detta i hamn. Över 2,5 mål känns som ett givet spel och en tyngre insats åker in.

/e@sy