Match på Mestalla i afton då Valencia och Rayo Vallecano drabbar samman i returmötet av Copa del Rey. Det är en repris från förra helgens ligamatch där Valencia vann komfortabelt med 3-0. Samma visa här?

  • Match: Valencia – Rayo Vallecano
  • Spel: Valencia -1,5 (asian)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Valencia fick äntligen vinna i ligan förra helgen då just Rayo Vallecano besegrades hemma på Mestalla med 3-0. Valencia hade bra koll på grejerna där och efter Piattis 3-0 mål i minut 36 så kändes matchen avgjord. Rayo skapade en del lägen sett över hela matchen, men laget från huvudstaden fick även spela sista 20 min med en man mer. Kikar vi till förra veckans cupmöte så vann Valencia med 2-1 på Vallecas, ett resultat som var helt orättvist. Rayo styrde det mesta av spelet i den matchen och förtjänade faktiskt ett bättre utgångsläge till kvällen. Men Valencia är väldigt starka hemma på Mestalla och även fast man vilar lite defensiva kuggar idag så har man ett mycket slagkraftigt lag framåt. Sätter man en strut här så tror jag att Rayo sjunker ihop.

Valencia vilar alltså ett par försvarsspelare idag då varken mittback Otamendi (15/1) eller vänsterback Gayá (15/1) kommer till spel. Vidare så lämnas Feghouli och Joao Pereira utanför truppen. Men det finns en bra bredd i det offensiva och många som vill visa upp sig från sin bästa sida när speltid ges.

Valencia_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har gjort en helt klart godkänd säsong hittills och placerar sig i mitten av tabellen på 17 poäng. Två raka ligaförluster har man på kontot då både Sevilla (0-1) och Valencia (0-3) blivit för svåra. Man har alltså inte gjort mål på två raka ligamatcher och även fast Valencia vilar tunga pjäser i defensiven idag så tror jag att Rayo får det tufft att näta. Det är nämligen så att Rayo väljer att vila väldigt viktiga spelare i offensiven idag, vilket känns som man ger upp detta på förhand. Lägg till en urusel defensiv så tycker jag att hemmalaget ska ha väldigt goda chanser här.

Rayo lämnar Gael Kakuta (15/3), Roberto Trashorras (14/0) och Alberto Bueno (14/6) hemma i Madrid, tre av lagets absolut bästa spelare. Vidare så lämnar man även vänsterback Insua (10/0) hemma, vilket inte stärker en redan bräcklig defensiv. Sedan tidigare finns även mittback Ze Castro på skadelistan, vilket är ett blytungt avbräck enligt mig.


Det känns som båda lagen har en ganska ljum inställning till kvällens cupmatch då det vilas en hel del viktiga spelare. Men jag anser att Rayo har de absolut största avbräcken i dagens match och med fördel av hemmaplan så tror jag att Valencia hittar motivationen till att vinna här. Investerar därför en insats strax under medel på Valencia -1,5 till 1,95 hos bet365.

/e@sy