Match på Mestalla under lördagen där Valencia ska försöka vända den negativa trend man för tillfället är inne i. För motståndet står ett Rayo Vallecano som vunnit två av de tre senaste matcherna och hoppat upp till en mittenposition i tabellen. Blir det en skräll här eller ska Valencia hoppa tillbaka på vinnarspåret igen?

  • Match: Valencia – Rayo
  • Spel: Valencia -1 (asian)
  • Odds: 1,77 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Valencia är som sagt inne i en riktigt dålig trend för tillfället där laget har fyra raka matcher utan vinst, uppdelat på två förluster och lika många kryss. Det är därför viktiga poäng på spel i dagens match, för man vill inte tappa mer på Sevilla i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen, som innebär kval till CL nästa säsong. Även fast laget endast tagit två poäng på de fyra senaste matcherna så tycker jag inte att spelet var dåligt på något sätt, man har haft lite stolpe ut bara. Derbyförlusten mot Levante (1-2) borde man avgjort redan i första halvlek och insatsen hemma mot Barcelona (0-1) var helt klart värd ett bättre öde. Nu senast blev det ”bara” 1-1 mot Granada och även fast Valencia inte gjorde någon större match så kunde man lika gärna åkt hem till Valencia med tre poäng i bagaget. Men nu vänder man alltså hem mot Mestalla och förutom förlusten mot Barcelona så har Valencia varit en maktfaktor på hemmaplan den här säsongen. Fem vinster och ett kryss har man hunnit med på sju spelade hemmamatcher, detta till en mycket fin målskillnad på 15-4. Nu har laget inte gjort mål på två hemmamatcher ska nämnas, men samtidigt ska vi inte jämföra Athletic och Barcelonas försvarslinje med ett defensivt svagt Rayo Vallecano.
Tungt avbräck för hemmalaget som saknar lagkapten Parejo i dagens match, inte heller Alcacer kommer till spel, båda avstängda. Alcacer tycker jag man har ersättare för, men det är något tyngre med Parejo. Förutom dessa två stryker vi även målvakt Doménech samt mittfältare Ibáñez som går skadade.

Valencia_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har gått rätt bra på slutet då laget plockat två vinster på de tre senaste matcher, vinster som kom mot Almeria (1-0) och Celta Vigo (1-0). Men det är vinster som inte varit rättvisa på något sätt och man ska tacka både stolpe och ribba för att man inte släppt in några mål i dessa matcher. Nu senast blev det förlust på hemmagräs mot Sevilla (0-1) och även fast Rayo skapade en del farligheter så var det närmre 0-2 än 1-1 i matchen. Jag har skrivit mycket om försvarsspelet hos Rayo den här säsongen och även fast man bara släppt in ett mål på de tre senaste ligamatcherna så tycker jag att det är ett av ligans sämsta försvar. Man dräller med bollen i farliga lägen och det har man inte råd att göra mot ett lag som Valencia. Rayo har plockat en del poäng på resande fot så här långt med raden 3-1-3 på sina sju bortamatcher, men det är poäng mot billigare gäng. När man väl mött lite tyngre lag på bortagräs så har man inte haft någonting att säga till om, så som mot Villarreal (2-4), Malaga (0-4) och Real Madrid (1-5). Jag tycker vi kan slänga in Valencia i kategorin tyngre motstånd och jag tror Rayo kommer få en väldigt tuff afton på Mestalla.
Kapten Trashorras är avstängd i dagens match och jag skulle vilja påstå att det är ett tyngre avbräck för Rayo än vad Parejo är för Valencia. Han är hjärtat i det här laget och en pådrivare när det går lite tungt. Vi stryker även Toño, Zé Castro, Fatau och målvakt Cobeño. Inte bra att Ze Castro går långtidsskadad då han är given på mittbacken.


Vi får nog se ett väldigt hungrigt Valencia här som inte fått någon utdelning på slutet trots en del bra insatser. Laget är starkt hemma på Mestalla och när man skruvar upp tempot här så tror jag inte Rayo hänger med. Valencia brukar även kunna sätta upp en väldigt bra press, vilket kan vara vägvinnande mot ett Rayo som alltid försöker spela sig ur situationer. Insatsen på det här spelet blir strax över medel!

/e@sy