Äntligen drar det igång, slutspel i världens häftigaste klubblagsturnering. Celtic-Juventus och Valencia-PSG är först ut där jag vänder blickarna mot Mestalla där Zlatan Ibrahimovic med lagkamrater inleder sitt dubbelmöte i Spanien. Tror att det här kommer bli en väldigt svår bortamatch för deras del och spelen blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Valencia – Paris SG
  • Spel: Valencia över 1,5 mål
  • Odds: 2,50 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag som trots några hinder på vägen har stått för relativt goda resultat, i synnerhet bortalaget, så här långt in på säsongen. Valencia är numera 5:a i La Liga, vilket får ses som väldigt positivt efter den knackiga inledningen som bl.a. ledde till en rotation i tränarstaben. Man har stått för en rad starka insatser på slutet, undantaget en förnedrande förlust mot Real Madrid i ligaspelet. Paris har trots några mindre smickrande rubriker under en period (höga krav på ett lag som kostade en hel del att sätta ihop) ryckt upp sig och man spelat alltmer stabilt i ligan. En titel man bör nypa i slutändan när konkurrenter som Lyon/Marseille är alldeles för ojämna eller inte tillräckligt bra.

Inga nya skador för Valencias del. Jeremy Mathieu och Antonio Barragan är borta sedan tidigare, dock inga spelare som skulle gå in i elvan hursomhelst. Desto mer kännbara avbräck hos PSG i form av Thiago gånger två, närmare bestämt Silva och Motta. Mathieu Bodmer är skadad sedan en tid tillbaka.

PSG:s försvarsspel må ha fungerat klockrent den senaste tiden och målvakten Salvatore Sirigu vet knappt hur det känns att släppa in några mål. Men jag vill nog tro att kvällens bortalag kommer få känna av att det inte är något halvdant gäng från den inhemska ligan man stöter på ikväll. Sett till defensiven så tror jag även att man skulle må betydligt bättre av att ha Thiago Silva och Thiago Motta på planen i säsongens, så här långt, svåraste bortamatch. Två fantastiska spelare som även har stor rutin från dessa sammanhang. Jag litar fortfarande inte fullt ut på det här bygget och jag tror inte att man har blivit duktigt testade förrän nu.

Även om resultaten varierar, så brukar Valencia allt som oftast visa upp en väldigt fin anfallsfotboll hemma på Mestalla, och jag tror även att man kan få utdelning för detta då jag förväntar mig att man kommer vara det laget som skapar allra mest i den här matchen. Större delen av förväntningarna ligger på motståndarlaget och jag tror nog att spanjorerna kan trivas i den här rollen. Los Ché har gjort minst 2 mål i 13 av 18 hemmamatcher (i tävlingssammanhang) fördelade över liga-, cup- och Champions League-spel den här säsongen.


Medelinsatsen spelas på Valencia att göra minst två mål i det första mötet.

Spelar även 2,5/10 units på Valencia att avancera till kvartsfinalen. 2,50 (Bet365).

/Puyol