Copa del Rey i veckan och idag har vi två matcher som spelas på La Rosaleda och på Mestalla. Jag väljer att rikta mina blickar mot Mestalla där Osasuna ska försöka vända på ett 0-2 underläge från första mötet mot Valencia. Kan man fixa detta?

  • Match: Valencia – Osasuna
  • Spel: Valencia -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Valencia har inte direkt gått som tåget i ligan och plats 8:e som man parkerat sig på är långt ifrån vad jag förväntade mig av laget innan säsongen drog igång. Men i cupen ser det bättre ut och man har redan ena benet i kvartsfinal efter 2-0 på Osasuna från första cupmötet. Hemma på Mestalla är man oftast väldigt starka och raden på hemmagräs i år är 6-1-2 med en målskillnad på 20-15. Man kommer givetvis rotera en del i startelvan här då man har en viktig ligamatch mot Sevilla i helgen, men med den bredd man har i truppen så ser jag endast detta som positivt. Mycket troligt att spelare som Bernat (bilden), Banega, Viera och Valdez får en startplats i kvällens match, och det är spelare som vill visa upp sig från sin bästa sida då man spelat sparsamt i ligan.

Man har i stort sett bästa möjliga trupp med sig till match och oavsett hur man ställer upp så blir det ett slagkraftigt lag.

Osasuna halkade ner som jumbo i ligan efter helgens förlust mot Sevilla samtidigt som Deportivo lyckades slå Malaga. Och just ligan kommer man nog inrikta sig på framöver då jag tror att man inser att man knappast kommer vinna med 3-0 på Mestalla. Man har en viktig hemmamatch mot Real Madrid i helgen och jag är väldigt säker på att även bortalaget kommer rotera i elvan här. Till skillnad från Valencia så har man inte en jättebred trupp och jag har svårt att se hur man ska göra mål ikväll, som ensam anfallare får vi troligen se Joseba Llorente och det är en spelare som helt saknar självförtroende just nu.

Bortalaget har även lite avbräck i truppen då Annan, Damiá, Nino, Sisi, Riesgo, Masoud, Raoul och Torres inte kommer till spel.


Valencia brukar komma ut starkt på Mestalla och får man bara in en balja här så är det nog ett väldigt uppgivet bortalag som bara vill åka hem till Pamplona igen. Det är hård konkurrens om de offensiva platserna i Valencia och jag tror som sagt att dem som startar idag vill bevisa väldigt mycket. Spännande kanter om Bernat och Viera kommer till start, då får Osasuna verkligen vara på tårna i försvaret. Jag tror Valencia löser detta med ett par bollar och det är en insats strax under medel som gäller.

/e@sy