Mycket fint möte på Mestalla i afton där Valencia tar emot Monaco i kvalet till Champions League. Första riktigt matchen för Valencia denna säsong, samtidigt som Monaco hunnit med en del tävlingsmatcher redan. Jag skippar 1×2 här och testar istället ett över/under spel.

  • Match: Valencia – Monaco
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Valencia har som sagt inte spelat någon tävlingsmatch hittills denna säsong, vilket kan vara en liten nackdel när man nu går in i kvalet till Champions League, som spelas över två möten. Försäsongen startade bra för laget med tre raka vinster utan insläppt mål, dock mot lättare motstånd. Men de senaste träningsmatcherna inför denna drabbning har inte varit särskilt lyckade, med tre insläppta mål mot Köln (2-3) och även tre insläppta nu senast mot Roma (1-3). Lite darrigt med andra ord och inte blir det bättre av att mittback Otamendi är så gott som klar för Man City, och förstakeepern Diego Alves finns på skadelistan. Men blickar vi åt offensiven så finns det kvalité (Paco, Feghouli, de Paul, Rodrigo) hos Valencia och på ett kokande, fullsatt Mestalla blir det tryck framåt. Valencia kommer behöva ett vettigt resultat inför returen och då duger det inte att fokusera allt för mycket på defensiven.

Förutom skadan på Alves och frånvaron av Otamendi sätter vi även ett frågetecken för Andre Gomes, som är på väg tillbaka från skada.

Valencia_200x200monaco_200x200

Monaco var ett mycket defensivt lag förra säsongen som fokuserade enormt på försvarsspelet. Den här säsongen ser vi ett betydligt yngre lag, där den äldsta spelaren som värvats in är 24 år (Guido Carrillo). Yngre spelare har en förmåga att fokusera lite mer på offensiven och det har vi sett på Monacos senaste matcher. Nu blev det förvisso 0-0 i senaste ligamatchen mot Lille, men chanser saknades inte i den matchen. Innan matchen mot Lille hade Monaco fyra raka matcher med över 2,5 mål. Laget gjorde hela 14 mål framåt på dessa fyra matcher, så Valencia bör inte känna sig allt för säkra i kväll, trots att man är relativt stora favoriter. För er som följde U21-EM har vi ett par herrar hos Monaco som var med där, nämligen Bernardo Silva och Ivan Cavaleiro. Två väldigt begåvade fotbollsspelare som är allt annat än defensiva i sitt spel. Intressant även med Stephan El Shaarawy på topp som hämtats från Milan. Han är riktigt bra i sina ljusa stunder.

Hos gästerna stryker vi idag skadade duon Moutinho och vänsterback Kurzawa. Den sistnämnde faktiskt ett avbräck för överspelet då han nätat i fyra av sina fem senaste matcher.


Ett utsålt Mestalla brukar kunna skapa en fantastisk stämning och det hoppas jag speglar av sig ute på planen. Valencia vill ha ett gynnsamt utgångsläge inför returen och kommer trycka på framåt här. Monaco har väldigt vassa spelare offensivt och lär ge sig iväg på kontringar när tillfälle ges. Jag testar en insats strax under medel på över 2 mål (goal line) i matchen med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy