Valenciaderby ikväll då Levante kommer på besök till Mestalla. Det brukar vara heta känslor när dessa lag möts och kvällens match har alla ingredienser som krävs för att det ska bli en ordentlig soppa av allting.

  • Match: Valencia – Levante
  • Spel: över 7,5 kort i matchen
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Valencia är ett lag som dragit på sig en hel del varningar under säsongen och snittar runt 3,5 varningar per match. På de tre senaste matcherna har man dragit på sig 13 gula och 1 rött kort, och detta i matcher som inte är i närheten av att vara så laddat som kvällens drabbning. Kikar vi till en del spelare som finns i laget så är det heller inte särskilt konstigt att man drar på sig en hel del varningar. Vi kan börja med lagets mest varnade spelare denna säsong som är lite överraskande anfallare Soldado på 8 gula kort. En temperamentsfull herre som ofta är inblandad i heta diskussioner och som även brukar kunna slänga iväg några väl valda ord till domaren. Sedan har vi även herrar Parejo och Albelda som kan komma att få speltid ikväll, båda dessa herrar står på 6 gula kort trots väldigt begränsat med speltid. Sedan skulle jag vilja slå ett slag för Tino Costa och framförallt Feghouli som kan flippa ur rejält ibland, även fast jag tycker han mognat på slutet.

Levante snittar runt 3 kort per match denna säsong och har precis som Valencia ett gäng killar som verkligen ligger i farozonen idag. Pape Diop är lagets mest varnade spelare denna säsong på 9 gula kort och det är ingen större skräll om han åker på en varning ikväll. Han spelar defensiv mitt och det är hans spelstil att spela tufft, men allt som oftast blir det lite väl kryddat i tacklingarna. Sedan har vi givetvis Ballesteros som känns given när vi pratar gula kort. Den gamla räven må ha ett krigarhjärta men benen hänger inte alltid med nu för tiden, dessutom snackar han en hel del och det skulle inte förvåna mig om han och Soldado ryker ihop idag. Juanfran och Iborra känns även som heta kandidater till ett kort idag.

Vi har ju även en domare i dagens match och det är ingen mindre än Velasco Carballo, en av de sämsta domare i spanska ligan i mitt tycke. Han snittar inte så vansinnigt mycket kort per match, men det är på grund av att han dömer en hel del europamatcher där han av någon anledning är lugnare. Han kommer från matchen mellan Barcelona – Sevilla där han endast delade ut två kort faktiskt, men det var ingen stökig match utan flöt på ganska bra. Dessutom hade han förmodligen lite baksmälla från matchen innan där han visade 14 (!) gula kort mellan Osasuna – Zaragoza. Det kommer som sagt smälla där ute idag och då är Carballo rätt man för det här spelet.


Det här är ett bra odds som bet365 bjuder på tycker jag och det är värt en medelinsats. Tänk även på att ett direkt rött kort innebär två kort på det här spelet hos bet365.

Blir även en hel del sidospel i matchen med mindre slantar:

Rött kort i matchen – 2,40 – 1/10 units

Ballesteros varnad – 2,75 – 0,5/10 units

Soldado varnad – 2,75 – 0,5/10 units

Pape Diop varnad – 2,15 – 0,5/10 units

Tino Costa varnad – 2,00 – 0,5/10 units

Alla odds på dessa spel är hämtade hos unibet, kommentera gärna om ni hittar högre hos andra bolag då jag har lite ont om tid att rota runt.

/e@sy