Vi beger oss till Mestalla ikväll för cupmötet mellan Valencia och Levante, vilket är ett derby då även Levante håller till i staden. Levante kommer förmodligen spela avvaktande och försöka få med sig ett bra resultat inför returen. För Valencia finns det inget annat än full fart framåt på hemmagräs. Testar ett AH (asian handicap) spel samt ett målskyttespel!

  • Match: Valencia – Levante
  • Spel: Valencia -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.70 (ladbrokes)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.30

Valencia har matchats hårt på slutet och det visade sig i senaste ligamatchen mot Sociedad. Men saken är den att man har en tillräckligt bred trupp för att klara av det, problemet ligger i att tränare Emery inte gärna vill rotera i sina startelvor. Emery har flertalet gånger uttalat sig i spansk media att cupen tas på fullaste allvar, och man såg starka ut i åttondelen när man slog ut Sevilla ur cupen. Till dagens match är jag övertygad om att Valencia kommer ställa upp med ett starkt lag, för att få ett bra utgångsläge inför returen.

Tveksam till spel ikväll är David Albelda som uppges vara lite krasslig. Men för min del får han gärna vila, då bäst före datumet passerat för längesedan där. I övrigt saknas även Mathieu och Alcacer.

Levante går knackigt i ligan för tillfället och har två förluster och ett kryss på de tre senaste matcherna. I cupen tog man sig vidare efter sammanlagt 5-2 mot Alcorcon. Man är erkänt starka på sitt hemmagräs och oftast bra mycket sämre på bortagräs. Mot Alcorcon fick man faktiskt stryk med 2-1 i första mötet, för att sedan vinna med hela 4-0 hemma. En av anledningarna till att man gått lite knackigt på slutet är saknaden av Juanlu, han står för otroligt mycket framåt i Levante och gjorde en hel del mål innan han blev långtidsskadad.

Till kvällens match får man även klara sig utan Valdo och Suarez, två spelare som normalt sett återfinns i en startelva.

———————————————————————————————-

Valencia är starka hemma på Mestalla och kommer ösa på ikväll när det är ett derby. Levante saknar en del viktiga spelare och borde få det jobbigt här, jag tror man kommer spela extremt defensivt för att få med sig ett bra resultat.

Spelar även 2/10 units på Soldado som målskytt, 1.90 hos Betsson.

Han var avstängd senast mot Sociedad och har fått ladda batterierna rejält till denna cupmatch, räkna med en taggad Soldado ikväll!

/e@sy