Valenciaderby idag när Valencia och Levante drabbar samman på Mestalla. Hemmalaget har en väldigt tveksam form för tillfället och kommer till detta möte med tre raka förluster i ryggen. Har hittat ett par spel som känns riktigt intressant här!

  • Match: Valencia – Levante
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18:00

Valencia har ingen höjdarform som sagt och kommer från två raka förluster i ligan, samt nu i veckan fick man stryk mot AZ Alkmaar i Europa League. Kan vara så att truppen börjar kännas lite sliten efter hårt matchande, även fast jag tycker man har en tillräckligt bred trupp för att kunna undvika detta. På sina tre senaste förlustmatcher har man dessutom släppt in sju mål, vilket inte är ok när man möter lag som Getafe och Zaragoza bland annat. Men framåt är man som vanligt giftiga och man har endast gått mållösa från Mestalla en gång denna säsong, och jag tror knappast detta blir andra gången man går mållösa.

Man har en del avbräck idag då Soldado, Alba och Bruno är avstängda. Sedan tidigare har man även en del långtidsskadade som Miguel, Canales och Banega.

Kan Arouna Koné och hans Levante skrälla idag?

Levante har en helt ok formkurva trots att man åkte på pumpen hemma mot Osasuna senast med 0-2. Men resultatet speglade knappast matchbilden där och Levante skrapade fram en hel del farliga chanser som man borde satt dit. Innan den matchen hade man två raka segrar där man bland annat plockade ner svårspelade Sociedad på bortagräs med 3-1. I övrigt har väl just bortaspelet inte varit direkt lysande under säsongen, men detta är ett derby och då är det helt andra förutsättningar. Jag tror man kommer få en hel del chanser idag och med lite skärpa har man goda chanser till att hänga ett par kassar, och det är inte helt omöjligt att det leder till tre poäng.

Levante kommer till detta derby med en helt frisk trupp och inga avstängningar.


Ett Valencia med dunkel form och en hel del tunga avbräck mot ett fullt friskt Levante, dessutom är detta ett derby där nästan vad som helst kan hända. Jag tycker Levante har extremt stora chanser till att göra mål här och jag tror även man kan vinna!

Testar två spel till i matchen med en liten peng:

Levante att vinna matchen till 5.80 hos unibet, 1,5/10 units.

Kone att göra mål till 5.25 hos unibet, 1/10 units.

/e@sy