Valenciaderby på menyn denna måndag då Valencia och Levante drabbar samman på Mestalla. Valencia måste vinna för att haka på Atletico i kampen om tredjeplatsen och för Levante handlar det om att ta sig över nedflyttningsstrecket. Tror på mål här!

  • Match: Valencia – Levante
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Valencia placerar sig på en fjärdeplats i tabellen och parkerar där på samma poäng som femteplacerade Sevilla. Men Sevilla har en match mer spelad och Valencia kan därför rycka ifrån med tre poäng i kampen om de viktiga CL-platserna. Dessutom har Valencia nu chansen att plocka in två poäng på trean Atletico, då madridlaget endast fick ett oavgjort resultat borta mot Malaga i helgen. Hemma på Mestalla är Valencia riktigt starka den här säsongen med raden 12-2-1 och en målskillnad på 31-8. Nu blev det en mållös tillställning senast på hemmaplan mot Villarreal och det tror jag gör hemmaspelarna än mer hungrigare här. Valencia brukar spela väldigt offensivt på hemmaplan och en bra dag med utdelning så kan man säkerligen lösa den här linan på egen hand. Men jag tror det är farligt för Valencia att underskatta Levante här, och hemmalaget saknar dessutom en viktig kugga i försvaret.

Varken vänsterback Gayà (26/1) eller anfallare Piatti (23/7) kommer till start idag på grund av skador. Sedan stryker vi även mittback Otamendi (28/3) efter det röda kortet mot Athletic senast. Otamendi är utan tvekan det största avbräcket i mina ögon!

Valencia_200x200levante_200x200

Levante parkerar på en 18:e plats i nuläget och det är en placering som innebär degradering till segundan om inte Levante förbättrar sig. Laget har inget vidare försvarsspel men det är ändå anfallsspelet som satt laget i den position som man befinner sig i. 28 mål framåt på 30 matcher är inte bra. Men målformen är mycket god för dagen där Levante nätade hela fyra gånger näst senast mot Almeria (4-1) och en gång i senaste omgången hemma mot Sevilla (1-2). Fem mål på två matcher hör inte till vanligheten hos Levante och det är viktigt för självförtroendet inför kvällens match. Trots förlust mot Sevilla så stod Levante för en mycket bra insats och förtjänade faktiskt poäng där. Det är inte någon tråkfotboll Levante spelar den här säsongen och man kommer sticka iväg på anfall så fort chansen ges idag.

Men precis som hos hemmalaget så har man lite defensiva bekymmer idag då varken backen Juanfran (9/0) eller defensiva mittfältare Diop (18/0) kommer till spel. Det ser även ut som mittback Navarro får starta på bänken till förmån för Vyntra och Ramis.


Det brukar bli bra fart på Mestalla och när det vankas regionsderby så är det nästan givet med en tempofylld match. Levante är inte ett lag som backar hem den här säsongen och det öppnar för en svängig match med många chanser. Valencia kan som sagt lösa den här linan på egen hand, men med Levantes målform kan man nog hjälpa till att ta oss till minst tre mål. Medelinsats!

/e@sy