Matcher hela veckan lång från Spanien och vi kickar igång på Mestalla i afton där Valencia och Granada ska fullborda omgång 33 av La Liga. Ett av seriens bästa hemmalag mot ligans sämsta bortalag. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

  • Match: Valencia – Granada
  • Spel: Valencia -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Valencia har bara vunnit en match på de fyra senaste omgångarna och har släppt förbi sig Sevilla i tabellen i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen. Men jag skulle knappast säga att formen är dålig hos laget, då motståndet på slutet varit av den tyngre varianten. Både Villarreal (0-0) och Athletic (1-1) är tuffa nötter att knäcka och i senaste omgången blev det en bortaförlust mot serieledande Barcelona (0-2). Men nu är det inget topplag på andra sidan och detta är en match som Valencia måste se till att vinna. Det är redan klart att Valencia kommer spela ute i europa nästa säsong, men givetvis vill man vara med i Champions League. Sevilla placerar sig en pinne framför i nuläget och upp till Atletico är det sju poäng. Men Valencia har en match mindre spelad och kan ta klivet förbi Sevilla och knappa in på Atletico här. Hemmaspelet har varit riktigt bra under säsongen med raden 13-2-1 och målskillnad 34-8 (minst insläppta mål på hemmaplan). Valencia släppte in två bollar på hemmagräs mot Almeria, men i övrigt så släpper man sällan in några mål på hemmaplan mot bottenlag.

Skadeläget ser ljust ut hos hemmalaget som kommer till spel med en riktigt stark trupp idag. Inga avstängningar för den delen heller.

Valencia_200x200granada_200x200

Granada har underpresterat enormt under säsongen och kommer få slåss ordentligt för att klamra sig kvar i La Liga. En pinne i det andalusiska derbyt mot Sevilla (1-1) i förra omgången var riktigt starkt, men i ärlighetens namn borde Sevilla vunnit med minst två bollar sett till chanserna. Granada är som bäst på hemmaplan och frågan är om man inte sparar på en del krut till torsdagens veckomatch mot Espanyol på hemmagräs. Vi minns alla hur det slutade för Granada när man åkte till Santiago Bernabeu och vilade massa spelare, 9-1 i baken mot Real Madrid. Nu är ju inte Valencia lika vassa offensivt som marängerna, men kommer Granada hit med taskig inställning så kommer det inte bli trevligt. Granada är dessutom ligans sämsta bortalag med raden 1-4-11 och målskillnad 11-42. Fem raka förluster på resande fot där samtliga matcher utom den mot Levante (1-2) har förlorats med minst två mål. I kväll är det tuffare motstånd än Levante.

En del bekymmer hos gästerna som får stryka skadade trion Colunga, Eddy och Murillo. Vidare har man Ruben Perez avstängd och frågetecken på Babin samt Javi Marquez. Kvällens mittbackspar ser ut att bli Cala/Mainz och det kan sluta precis hur som helst..


Jag tror Granada skulle få det tufft här även fast Valencia inte hade haft något att spela för. Nu jagar hemmalaget en CL-plats och ett bortsvagt Granada kommer inte kunna stå i vägen för det.

/e@sy