Knallform just nu med åtta raka rekar som hittat hem, och ikväll går vi för nionde när Valencia – Granada drabbar samman på Mestalla. Hemmalaget har inte övertygat trots poäng i fyra av fem matcher och behöver nu en övertygande seger för att lugna fansen. Seger behöver även gästade Granada som inlett säsongen bedrövligt. Det luktar mål i den här matchen!

  • Match: Valencia – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Valencia har som sagt plockat poäng i fyra av fem omgångar, men jag tror varken att själva laget eller fans är särskilt nöjda med spelet så här långt. Förvisso har de bara släppt in två mål så här långt, men det har även bara blivit två mål framåt, vilket inte är godkänd med den offensiv som finns tillgänglig. Men chanser har skapats och jag tror det kommer lossna när som helst, men de har även släppt till många chanser som kunnat resultera i fler insläppta. Nu är det hemmaplan ikväll och jag tror fansen vill se en övertygande seger med många mål, vilket det även kan bli mot ett defensivt svagt Granada. Men ett Valencia som stormar framåt kommer blotta defensiven, och Granada visade mot Real Madrid att man är kontringsskickliga.

Defensiva avbräck hos hemmalaget idag som saknar backen Gaya och målvakter Ryan samt Alves. Det finns även en del frågetecken för Abdennour och Barragan. Även Andre Gomes och Santi Mina ser ut att missa matchen.

Valencia_200x200granada_200x200

Granada har som vanligt haft stor omsättning på spelare inför den här säsongen och det sätter sina spår på planen. Granada uppträder inte som ett lag alltid, och speciellt inte i motgång. Det finns en hel del intressanta spelare i det här laget, främst offensivt där jag skulle vilja nämna Mendez, Rochina, Thievy, Success och El Arabi. Men vad dessa herrar hittar på framåt är lite strunt samma när laget släpper in över två mål per match. Det är främst spelet på hemmaplan som jag tycker sett illa ut, då Granada går bort sig fullständigt när de ska styra matcher och trycka på framåt. Insatsen borta mot Getafe (2-1) var riktigt bra och även mot Real Madrid (0-1) kunde det blivit poäng med lite mer flyt. Så att Granada skulle kunna överraska på Mestalla är inte alls någon omöjlighet.

Hos gästerna stryker vi Ibanez, Perez, Piti och Mainz. Främst offensiva skador, men där finns det en bra bredd hos laget.


Valencia måste kliva på framåt idag och ordna en snygg seger för fansen. Det lär öppna upp matchen och Valencia kan mycket väl ordna den här linan på egen hand, för så dåliga är Granada bakåt. Men vi ska inte alls räkna bort gästerna som trots allt har kvalité framåt i planen. Över 2,5 mål känns bra på förhand och en medelinsats åker in.

/e@sy