Kvällens sena match från den spanska ligan hittar vi på Mestalla där Valencia tar emot krislaget Getafe. Gästerna har inte vunnit en ligamatch på fyra (!) månader och jag tror man inkasserar en ny förlust i den här tuffa bortamatchen.

  • Match: Valencia – Getafe
  • Spel: Valencia -1 (asian)
  • Odds: 1,60 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valencia hade en tuff start på säsongen där man inte alls fick spelet att stämma under Miroslav Djukic. Men efter lite spelarbyten och en ny tränare vid rodret så vaknade Valencia till och har spelat upp sig rejält. Även fast det är åtta poäng upp till Villarreal på en europaplats så är det dit Valencia siktar och därför måste man åt tre poäng i den här matchen, något annat finns inte. Man har även imponerat på Mestalla på slutet där man plockat tre vinster och två kryss på de fem senaste hemmamatcherna, detta mot en del tuffa motståndare. Nu senast tappade man en 2-0 ledning på bortagräs mot Almeria, där man till slut fick nöja sig med en poäng efter 2-2. Men det var bortaplan och till skillnad från Getafe så har faktiskt Almeria lite offensiv kraft i sitt lag.

Piatti och Senderos är tillbaka i laget idag från skador. Saknas gör Keita samt målvakt Alves.

Startelva Valencia: Guaita; Barragán, Senderos, Mathieu, Bernat; J. Fuego, Oriol; Vargas, D. Parejo, Fede; Jonas.

valenciavargas

Getafe är la ligas stora krislag för tillfället och den fina starten man hade på ligan är som bortblåst just nu. Man har alltså inte vunnit en match på fyra månader då man hemmaslog Levante med 1-0. Det stora bekymret i det här laget är målskyttet där man helt enkelt har för dåliga spelare framåt i planen. Nu gjorde man tre mål i hemmamötet mot Granada för tre omgångar sedan, men kikar vi på de fem senaste matcherna så har man blivit nollade i fyra av dessa. På resande fot har man gjort ett mål på de fem senaste matcherna, så offensiven måste verkligen skärpa till sig. Man har nu halkat ner som nästjumbo och eftersom både Osasuna samt Valladolid tog poäng idag så skulle man verkligen må bra av att kunna stjäla någon pinne. Men man har en del tunga spelare på frånvarolistan så jag tror helt enkelt inte man kommer orka stå emot.

Målvakt Moya saknas fortfarande på grund av skada, vilket är ett gigantiskt avbräck eftersom ersättare Codina inte imponerat. Man saknar även Sammir, Diego Castro, Roberto Lago och Gavilán på grund av skador. Lägg även till att både Michel och Valera är avstängda i dagens match.

Startelva Getafe: Codina; Arroyo, Rafa, Lisandro, Escudero; J. Rodríguez, Borja; Pedro León, Mosquera, Lafita; Ciprián.


Även utan massa bekymmer i bortalaget så hade mina slantar gått på hemmalaget i den här matchen. Valencia har helt enkelt ett bättre lag och man måste verkligen vinna för att minska avståndet till en europaplats. Getafe spelar verkligen uruselt just nu och det blir inte bättre av att man har en del tunga spelare borta i dagens match. Testar därför en tyngre insats på Valencia -1 (asian) där det är pengarna tillbaka vid en uddamålsseger för hemmalaget.

/e@sy