Match på härliga Mestalla i afton då Valencia gästas av Gent i den tredje omgången av Champions League. Valencia på hemmaplan brukar innebära väldigt offensivt spel och jag tror vi kan få se en del mål här.

  • Match: Valencia – Gent
  • Spel: över 2,5, 3 mål
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Valencia har varit lite upp och ner hittills denna säsong, både i ligaspelet och i Champions League. Laget inledde sin CL-resa med en hemmaförlust mot Zenit (2-3) innan det blev en trepoängare på fransk mark mot Lyon (1-0). Matchen mot Zenit var faktiskt ganska bra från spanjorernas sida trots förlusten, men med tanke på insatsen mot Lyon så ska man vara nöjda över tre poäng där. Nu har Valencia ett gyllene tillfälle att skapa ett avstånd till Gent och Lyon om de vinner idag, och hemma på Mestalla så brukar laget kliva på ordentligt. Det har varit en del målsnåla matcher med Valencia den här säsongen, men jag tycker inte det riktigt speglat matchbilderna allt som oftast. Nu fick man igång målskyttet i senaste hemmamatchen mot Malaga (3-0), men Valencia släpper fortfarande till för mycket bakåt. Att man håller nollan mot ett Malaga som knappt kan göra mål drar jag inga växlar på.

Vi stryker fortfarande målvakter Mat Ryan och Diego Alves som går skadade. Det innebär ganska hårt matchande av tredjekeepern Jaume Domenech just nu, vilket självfallet är en fara. Vidare så stryker vi både Enzo Perez och Aymen Abdennou.

Valencia_200x200AA-Gent@2.-old-logo

Gent har öppnat sitt CL-äventyr med en pinne på två omgångar, en poäng som kom i hemmamötet mot Lyon (1-1). Belgarna drog på sig en ganska tidig utvisning i det mötet, men lyckades trots detta kvittera och hålla ställningen tiden ut. Men det ska sägas att man hade en del tur, då Lyon blåste en straff i slutskedet av matchen. I andra mötet borta mot Zenit blev det en 2-1 förlust, en förlust som kanske borde varit större sett till chanserna som ryssarna skapade. Men Gent stack upp några gånger i den matchen och var inte alls ofarliga i kontringsspelet. Det kommer ges lägen även idag när Valencia trycker på framåt, och där ligger belgarnas chans i det här mötet. Kikar vi till belgarnas sex senaste tävlingsmatcher så har samtliga dessa matcher klivit över 2,5 mål, så det är ett målglatt gäng.

Mittfältaren Dejaegere är fortfarande avstängd hos gästerna efter sitt röda kort mot Lyon. I övrigt kan man mönstra en stark elva.


Det var viktigt för Valencia att få igång målskyttet i senaste ligamatchen mot Malaga och stärkta av den matchen tror jag vi får se ett väldigt offensivt hemmalag här. Men försvarsmässigt finns det en del att jobba på fortfarande och det kan finnas lite risk för underskattning idag, vilket är farligt. Över 2,5, 3 mål blir mitt spel och vi håller oss till en insats strax under medel.

/e@sy