Vi tar oss idag till Mestalla där hemmalaget Valencia gästas av Espanyol. Valencia stora favoriter och borde kanske lösa detta, men jag går för ett annat spel.

  • Match: Valencia – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Valencia ligger på en blek niondeplats i ligan och det är inte en position man kan vara nöjda med. Man värvade en del klasspelare inför den här säsongen så givetvis borde man ligga högre upp. Det som inte alls har funkat är bortaspelet där man har två kryss och hela fyra förluster så här långt. Hemma på Mestalla har det dock varit andra tongångar och här är man obesegrade med fyra vinster och ett kryss. Här går man alltid ut stenhårt och det brukar bli tempofyllda matcher när man entrar hemmagräset. Senast man spelade här fick Atlético Madrid på nosen i en match som Valencia vann med 2-0. Nu är det bra mycket enklare motstånd och det är inte alls omöjligt att Valencia går över linan själva här, samtidigt så tror jag även bortalaget gör mål här om man hittar lite skärpa i avsluten, för Valencias försvarsspel har inte imponerat på mig.

Saknas i hemmalaget idag gör Gago, Joao Pereira, Mathieu och Cissokho.

Espanyol har det tungt i botten av tabellen och står på endast 9 inspelade poäng efter 11 omgångar. Man har inte alls fått spelet att stämma och framförallt målskyttet har lyst lite med sin frånvaro med tanke på de chanser man skapat. Nu senast mot Osasuna skapade man tillräckligt med chanser för att göra en 3-4 mål i matchen, istället blev man nollade i en match som Osasuna vann med 0-3. Men det är positivt att man tar sig till lägena och med lite skärpa så tror jag man kommer börja klättra i tabellen. Man har en skaplig offensiv med Verdu, Garcia och Wakaso, men spjutspetsen i Longo har inte varit tillräckligt bra i avgörande lägen hittills. Man kommer få det svårt att stå emot Valencia idag tror jag, men samtidigt kommer man förmodligen få sina kontringschanser när hemmalaget öser på framåt.

Saknas i Espanyol gör Albín, Stuani, Capdevila och Galán.


Att Valencia gör minst ett par mål tycker jag känns ganska självklart här, man har en stark offensiv och går alltid hårt framåt på Mestalla. Samtidigt så tycker jag det finns goda chanser för att även Espanyol målar idag. När dessa lag möts på Mestalla brukar det även bli målrika matcher där 8 av de 10 senaste gått över 2,5 mål. 2-1, 3-1?

Letar man målskyttar är Soldado given och Verdu en outsider.

/e@sy