Valencia har en direkt avgörande match i Champions League på tisdag då man möter Chelsea på bortagräs. Men innan dess ska man hinna med en ligamatch mot Espanyol. Det finns tunga avbräck i ett av lagen, vilket gör att utgången av denna match är given enligt mig.

  • Match: Valencia – Espanyol
  • Spel: Valencia -1 (asian handicap)
  • Odds: 2.00 (bet365)
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 03/12 22.00

Valencia har en viktig match på tisdag då man spelar en direkt avgörande match mot Chelsea, i potten ligger fortsatt spel i Champions League. Men ikväll möter man alltså Espanyol på hemmagräs, en match som måste vinnas för att man ska haka på Real och Barcelona i toppen. Även fast tränare Emery skulle välja att rotera i startelvan så finns det fullgoda ersättare i dagens Valencia. Spelare som Piatti, Aduriz, Hernandez och Parejo är spelare som normalt sett nöter en del bänk. Dessa är absolut inga dussinlirare och skulle stå stå sig bra mot Espanyol.

På hemmagräs är Valencia otroligt starka och har endast åkt på en förlust under denna säsong. Den förlusten kom mot Real Madrid, och det är väl inget att skämmas över direkt. Ska även tilläggas att man förtjäna en poäng i den matchen. Man har kryssat mot både Barcelona och Chelsea på hemmagräs, vilket vittnar om styrkan man har i laget.

I Espanyol är det lite turbulent just nu efter att en av lagets största stjärna, Romaric har skickats hem efter att ha kommit sent till träningar. Han lämnas utanför truppen i kvällens match, vilket är ett stort avbräck för Espanyol. Som om inte det vore nog så saknar man även Sergio Garcia och Walter Pandiani. Garcia är en nyckelspelare i Espanyol och saknas oerhört mycket, och Pandiani är en av ligans bästa inhoppare som avgjort ett par viktiga matcher för Espanyol i år. Kvar finns det inte många som kan göra mål i bortalaget, vilket även visat sig på slutet. man har endast gjort ett mål dom tre senaste matcher. Faktum är att Espanyol endast gjort 10 mål på hela säsongen, 7 av dessa mål har gjorts utav spelare som är borta från spel i kvällens match.

En del spelare i Valencia kanske har tankarna mot tisdagens CL match, men den här matchen anser jag att man ska vinna trots detta, man har en tillräckligt bred trupp i mina ögon.

Skulle Valencia vinna med uddamålet så får man insatsen tillbaka.

/e@sy