Vi beger oss idag till Mestalla för att bevittna ett regionsderby mellan Valencia och Elche. Hemmalaget lär vara revanschsugna efter förra helgens omgång och jag förväntar mig fart och fläkt här. Tror vi kan få se en del mål och testar därför ett överspel i matchen.

  • Match: Valencia – Elche
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Valencia har haft en bra start på säsongen och var obesegrade fram tills förra helgens bortamatch mot Deportivo La Coruna. Man stod där för säsongens hittills sämsta insats och förlorade till slut med hela 3-0. Man skapade tillräckligt med lägen för att trycka dit någon balja tycker jag, men på det stora hela så var Deportivo det hungrigare laget. Med den insatsen i ryggen så tror jag att Valencia är rejält taggade här, inte minst när det vankas regionsderby. Valencia brukar sätta bra fart på Mestalla och det innebär givetvis att man blottar sig hemåt också. Försvarsspelet har inte varit bra på slutet och kikar vi tre matcher tillbaka så har man släppt in fem av sina sju mål. Elche har ett par kapabla herrar i anfallet och även fast man inte öst in mål inledningsvis på säsongen så tycker jag inte att man ska nonchaleras. Framåt är dock Valencia riktigt bra och nu har man även Negredo spelklar och redo att visa upp sig. Även Andre Gomes är tillbaka efter att ha missat förra helgens match.
Inga skadebekymmer hos hemmalaget som man mönstra starkast möjliga lag.

Valencia_200x200Elche_200x200

Elche har haft en tung säsongsinledning och placerar sig på en 18:e plats med fem inspelade poäng. Kanske inte så överraskande att man ligger där man ligger, men jag tycker att lagets spel överraskar om vi jämför med förra säsongen. Under fjolårssäsongen var man riktigt starka defensivt och trots den bleka tabellplaceringen så släppte man inte in särskilt många mål. Man jobbade då som ett lag och såg alltid till att ligga rätt i defensiven. Inledningen på den här säsongen har dock varit helt annorlunda och Elche svingar nu vilt med sina motståndare och byter chanser friskt. Resultatraden ser inte särskilt smickrande ut, men jag tycker ändå att spelet varit helt ok på slutet. Mot Sevilla (0-2) var insatsen helt ok och även för tre matcher sedan mot Celta Vigo (0-1) så förtjänade man poäng. Ett derby är ett derby och efter Valencia senaste insats så är jag inte beredd att räkna bort gästerna här.
Inte heller några bekymmer hos Elche som kan ställa ett starkt lag på planen.


Jag tror som sagt det blir bra fart i det här mötet och då ska vi även kunna se en del mål. Valencia kan mycket väl lösa den här linan på egen hand en bra dag, men jag tror även att Elche kan hjälpa till att kliva över 2,5 mål.

/e@sy