Regionsderby på Mestalla denna dag då Valencia gästas av Elche. Gästerna ligger långt ner i tabellen och måste plocka poäng om man vill hålla sig kvar i högstaligan. Man möter även Valencia i precis rätt tid, då hemmalaget har en lång EL-match i benen samt saknar en del defensiva spelare. Skräll?

  • Match: Valencia – Elche
  • Spel: Bortalaget gör mål
  • Odds: 1,77 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Valencia stod för en mäktig vändning tidigare i veckan då man avancerade i Europa League. Man hade ett 0-3 underläge efter första matchen mot Basel och efter 5-0 på Mestalla så är man nu i semifinal. Den matchen gick till förlängning och det är mycket möjligt att det kan sitta kvar i benen hos spelarna till dagens match. Man har dessutom en hel del jobbiga skador i laget, framförallt då i den defensiva delen. Tre mittbackar saknas på grund av skador i dagens match och det innebär att man förmodligen får spela Ricardo Costa och Vezo där idag. Costa har nyligen kommit tillbaka från skada och ynglingen Vezo har endast spelat tre matcher från start den här säsongen, så det känns inte alls optimalt för hemmalaget. Nu har inte Elche något anfall i världsklass men jag tror fortfarande att man kommer skapa en del chanser på ett ganska b-betonat försvar hos hemmalaget.

Förutom Senderos, Víctor Ruiz och Mathieu så stryker vi även förstakeepern Diego Alves som fortfarande går skadad.

elche1

Elche har gjort det helt ok som nykomlingar och placerar sig just nu på rätt sida om nedflyttningsstrecket på en 15:e plats. Fyra poäng har man till godo på Getafe under strecket och laget har skapat sig fina förutsättningar för att säkra ett nytt kontrakt. Men Elche har ett otroligt tufft spelschema kvar där man ska möta både Sevilla, Barcelona och Atlético Madrid bland annat, så man kan inte alls slappna av. Lagets styrka är defensiven och jag tror man kommer backa hem ganska mycket idag och försöka kontraslå Valencia. Vi såg senast mot Basel hur Valencia fyller på med folk i anfallet och förivrar man sig idag så kommer Elche vara redo att hugga. Även fast det inte finns särskilt mycket klass i gästernas anfallsspel så finns det fart, och det kan räcka bra i en sådan här match.

Hos gästerna stryker vi idag Albacar och Manu del Moral som går skadade.


Det är ett klart försvagat hemmaförsvar idag och dessutom spelade man en väldigt lång match mot Basel som kan sitta kvar i både huvud och ben. Därför känner jag att det kan vara läge för en liten skräll i den här matchen, och även fast Elche kanske inte lägger beslag på samtliga poäng så tror jag att man kan näta. Testar en mindre insats på det här spelet!

/e@sy