Fredagsmatch i La Liga där vi tar oss till härliga Mestalla för att bevittna Valencia – Deportivo La Coruna. Ligafyran Valencia har gått riktigt bra på hemmaplan den här säsongen och ett formlöst Deportivo ska få problem här.

  • Match: Valencia – Deportivo
  • Spel: Valencia -1.0, -1.5
  • Odds: 2.075 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Valencia placerar sig alltså som fyra i La Liga och laget har imponerat stort på mig under säsongen. Senast blev det en pinne på bortagräs mot Atletico Madrid (1-1) och även fast Valencia hade få chanser i matchen så är det starkt att ta med sig en poäng hem från Vicente Calderon. Men nu är det betydligt lättare motstånd på andra planhalvan och dessutom är det hemmaplan den här gången, där Valencia gått mycket starkt under säsongen. Raden 11-1-1 med en målskillnad på 29-8 innebär att Valencia är det näst bästa hemmalaget i ligan, före både Barcelona och Real Madrid. Det brukar bli riktigt offensiva upplägg på Mestalla och gästerna kommer få jobba riktigt hårt för att hålla ner siffrorna här.

Två defensiva avbräck hos hemmalaget idag då mittback Mustafi samt defensiva mittfältaren Javi Fuego är avstängda. Men i dagens match så tror jag att Valencia kan spela lite offensivare utan att behöva bli straffade för detta.

Valencia_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna är nykomlingar i La Liga och har inte haft någon större lycka hittills. Laget var lite på gång för dryga månaden sedan, men har formkurvan pekat nedåt. Tre förluster och ett kryss på de fyra senaste matcherna är facit där laget förlorade i förra ligaomgången mot Sevilla (3-4) på hemmaplan. Nu gjorde laget tre mål mot Sevilla men jag tycker fortfarande att offensiven är den svaga punkten hos Deportivo. Oriol Riera gjorde två mål senast men det är ingen herre som kan överraska och göra något på egen hand, vilket jag tror behövs i dagens match. Deportivo kommer bli satta under hård press i dagens match och då tror jag inte att gästerna orkar med i 90 min. Facit på bortagräs den här säsongen är 2-4-6 med målskillnaden 6-16.

Hos gästerna stryker vi anfallarna Hélder Postiga och Toché som går skadade. Inte heller Borja López, Roberto Canella, Wilk, Hélder Costa eller Salomao får plats i dagens matchtrupp.


Valencia är otroligt starka på hemmaplan och när gästande Deportivo ställts mot lite tyngre motstånd på bortagräs så har det inneburit klara förluster. Jag tror gästerna får åka hem med ännu en klar förlust i bagaget och testar därför Valencia -1.0, -1.5 med en medelinsats.

/e@sy