Intressant möte på Mestalla idag dit Celta Vigo tagit sig för att ställas mot Valencia i omgång 30 av La Liga. Valencia gjorde en bra match hemma mot Athletic i Europa League tidigare i veckan och får vi se en liknande matchbild här ska vi få se en del mål.

  • Match: Valencia – Celta
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Valencia har haft en riktig skitsäsong och placerar sig på en 13:e plats i La Liga just nu. Långt ifrån europaplatserna med andra ord och man blev även utslagna ur Europa League tidigare i veckan, så nu handlar det om att säkra ett nytt kontrakt. Jag tror inte det är särskilt stor risk att Valencia åker ur, men man har trots allt bara sex poäng till godo på Getafe under nedflyttningsstrecket. Spelet har inte sett bra ut men matchen mot Athletic var ett steg i rätt riktning. Det var det gamla Valencia vi fick se som bara pumpar på framåt inför hemmafansen, vilket jag även tror vi får se idag. Kommer man upp i samma nivå ska vi därför kunna få se ett par hemmamål här. Men ett offensivt lag brukar även blotta sin defensiv och där kan Valencia bli straffade, för försvarsspelet har varit under all kritik den senaste tiden.
Hos hemmalaget stryker vi idag Cancelo, Bakkali, Enzo Perez och Cheryshev som alla går skadade.

Valencia_200x200celta_200x200

Celta Vigo har stått för en fin säsong så här långt och placerar sig just nu på en 7:e plats i La Liga, vilket innebär spel i Europa League nästa säsong om man lyckas behålla den positionen. Det finns även goda möjligheter för detta då man har sex poäng till godo på jagande Malaga. Det finns även chans till att plocka ett par placeringar då Athletic åkte på pumpen mot Espanyol tidigare idag och Sevilla ställs inför en väldigt tuff bortamatch mot Real Madrid, så självklart går man för seger idag. Men spelet på bortaplan har inte varit särskilt bra den senaste tiden där Celta Vigo brakat ihop ordentligt vissa matcher. Förvisso mot Barcelona (1-6) och Real Madrid (1-7), men ett offensivt Valencia är inte att leka med heller.
Hos gästerna stryker vi idag Aspas som helt klart är ett avbräck offensivt. Men samtidigt lär fransmannen Beauvue komma in som ersättare och det innebär lite mer speed framåt, vilket kan vara nyckeln på Mestalla. Förutom Aspas stryker vi även Hernandez, Fontas och avstängda Radoja.


Det var riktigt kul att se det gamla Valencia senast och givetvis vill man kliva in med samma energi även idag. Det tror jag innebär vilda västern nere planen och då ska vi kunna få se minst tre mål. En något tyngre insats åker in!

/e@sy