Cádiz beger sig ikväll till Mestalla för ett returmöte mot Valencia i spanska cupen. Första mötet mellan dessa lag spelades för en vecka sedan, en tillställning som slutade mållös. Med det resultatet i ryggen har givetvis Cádiz ett hyfsat utgångsläge här om man lyckas pilla in en boll. Jag har tagit reda på hur mycket Valencia bryr sig om cupen, vilket gör att jag tycker det här spelet är vettigt!

  • Match: Valencia – Cádiz
  • Spel: Valencia  -1.5, -2 (asian handicap)
  • Odds: 1.79 (ladbrokes)
  • Units 8/10
  • Spelstopp: 20.00

Valencia fick inte med sig något bra resultat hem från Cádiz förra veckan och måste nu ösa på lite för att inte riskera avancemanget. Skulle Cádiz få en boll här betyder det i så fall att Valencia måste in med två för att ta sig vidare. Jag såg lite utav matchen mot Cádiz senast och visst borde Valencia vunnit den med ett par bollar, man hade bland annat 60% bollinnehav och 12 skott på mål, däribland några riktigt giftiga chanser.

Som jag skrivit förut så spelar det mindre roll vilket lag som Valencia ställer på gräset idag, då man har en riktigt bred trupp. Enda avbräcket i Valencia är målvakt Diego Alves som är skadad, annars kan tränare Emery välja och vraka mellan alla spelare. Mycket viktigt att Ever Banega kommit tillbaka från skada, och jag kan tänka mig att Emery vill ha in han i lite matchtempo.

Cádiz som precis tagit över serieledningen i Segunda B har ett ganska bra utgångsläge här, men jag tror man kommer få det otroligt svårt på Mestalla. Att ett lag från tredjeligan ska åka och knäcka Valencia i deras borg finns bara inte på kartan, det ska vara en stor skillnad mellan dessa lag. Att man fick med sig 0-0 från första mötet kan man främst tacka sin målvakt för, samt Valenciaspelarnas oförmåga att göra mål.

Till dagens match har man endast ett frågetecken för forwarden Ikechi, annars är man så gott som skadefria.

—————————————————————————————

Det ska som sagt vara en stor skillnad på lagen här, och jag tror att Valencia tar sig vidare med bred marginal. Det blir ofta så här att storlagen åker iväg och lunkar hem ett ”okej” resultat, för att sedan smälla på rejält i returen på hemmagräs. Emery har sagt att han vill ha det här avancemanget inför julvilan och att han förväntar sig att spelarna inte ser detta som en ”walk in the park”. Valencia vill gärna ha en cuptitel nu när man är ute ur CL och för långt bakom Real/Barca. Med den breda trupp man har så ser jag inte detta som en omöjlighet.

Spelet innebär full pott vid en tremålsseger för Valencia, vid en tvåmålsseger får man tillbaka halva insatsen och vinner på den andra halvan.

/e@sy