Fyra matcher från den spanska högstaligan idag och först ut är en match på Mestalla mellan Valencia och Betis. Gästerna tog en livsviktig seger i senaste omgången och ska kanske inte vara helt borta i den här matchen. Skippar dock 1×2 och går istället på ett överspel i matchen.

  • Match: Valencia – Betis
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,64 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Valencia låg inte direkt på latsidan när transferfönstret öppnades och bytte ut väldigt många spelare i truppen. Bland annat så skeppade man iväg Banega, Canales, Pabon och Postiga. Spelare som inte alls presterat hos Valencia och det är modigt av klubben att agera så kraftfullt som man gjorde. Det gav även önskad effekt då man inledde februari månad med att slå tillbaka självaste Barcelona med 3-2 på bortagräs. Nu var Barcelona långt ifrån godkända i den matchen, men Valencia behöver knappast be om ursäkt för vinsten när man gör tre mål på Camp Nou. Fullpumpade av självförtroende ska man nu ta sig an jumbon Real Betis hemma på Mestalla, en match som många tror att man ska vinna relativt enkelt. Men jag vågar inte lita på Valencia då man stått för en del bottennapp på hemmagräs den här säsongen. Dessutom har man defensivt avbräck idag då Ricardo Costa är avstängd, vilket förmodligen innebär att nyförvärvet Senderos gör debut på mittbacken. En rutinerad herre ska sägas, men det är första matchen och jag tror inte allt kommer klaffa då.

Förutom Costa så saknar hemmalaget även Oriol Romeu som går skadad.

valenciabetis

Real Betis placerar sig fortfarande i botten av tabellen, men man har minskat avståndet till Rayo Vallecano och är nu bara tre poäng bakom. Det är tack vare förra helgens vinst där man slog tillbaka Espanyol med 2-0 på hemmagräs. Knappast någon match som man vill se en repris på, men Betis ordnade en efterlängtad seger och krigade på bra. Försvarsspelet har varit bedrövligt under säsongen och även fast man höll nollan mot Espanyol så blev man aldrig riktigt testade. Det kommer man bli i dagens match och jag sätter fortfarande ett stort frågetecken för defensiven hos de grönvita. Man har lånat in Alfred N’Diaye från Sunderland och han spred verkligen ett lugn över backlinjen mot Espanyol. Men jag tror som sagt man kommer bli hårt prövade idag och då har jag väldigt svårt att se Betis hålla nollan för andra matchen i rad.

Hos bortalaget stryker vi avstängda Salva Sevilla, även Perquis missar då han fortfarande går skadad.


Det brukar bli bra fart på Mestalla och efter senaste segern mot Barcelona så tror jag att hemmalaget kommer ut starkt här. Men det är farligt att underskatta Betis och när Ruben Castro nu kommit igång med målskyttet så blir man farliga. Tycker vi ska kliva över 2,5 mål i den här matchen och insatsen blir strax över medel!

/e@sy