Mycket fint möte på Mestalla denna lördag då Real Betis gästar Valencia. De offensiva krafterna är starkast i dessa lag och jag förväntar mig en sevärd fotbollsmatch som bjuder på en hel del mål!

  • Match: Valencia – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Valencia är obesegrade inledningsvis på säsongen med två kryss och en vinst på kontot. Men trots att poängen trillat in så tror jag varken lag eller fans är särskilt nöjda med prestationerna så här långt. Valencia har bara släppt in ett mål så här långt på tre matcher, men vi ska knappast börja snacka om någon stabilt försvarsspel. I öppningsmatchen mot Rayo (0-0) hade Valencia rena turen att man höll nollan, och även i senaste omgången mot Sporting Gijon (1-0) var det nära flera gånger om att Valencias nolla sprack. Sporting radade upp heta lägen men om avsluten inte var för svaga så stod en storspelande Domenech på huvudet. Så nej, Valencia har verkligen inget bra försvarsspel trots bara ett insläppt mål. Vänder vi på det så har laget bara gjort två mål framåt, men inte heller det tycker jag speglar matcherna särskilt bra. Valencia har en grym offensiv och skapade mycket mot både Rayo och Sporting som borde resulterat i mål. Idag möter man inget större försvarslag i Betis, så hemmamål borde vi få se här.

Vi har en del defensiva problem hos hemmalaget där både förstekeepern Alves saknas och nu även andramålisen Ryan. Så länge tredjevalet Domenech spelar som han gjorde senast får inte Valencia några problem. Men nu är det hemmaplan och med lite press på den här unga herren så tror jag det kan börja darra. Det fick vi för övrigt se i CL-matchen mot Zenit tidigare i veckan, där han släppte tre bollar bakom sig. Det var alla skott lite utanför och även fast det var bra skott så tycker jag nästan att han borde tagit två av dessa tre mål.

Valencia_200x200betis_200x200

Real Betis har gjort det klart godkänt i sin comeback till La Liga då laget plockat fyra poäng på de tre inledande matcherna. Villarreal (1-1), Real Madrid (0-5) och Sociedad (1-0) är absolut inga enkla motståndare, så jag tror de grönvita helt klart är nöjda så här långt. Hos Pepe Mels mannar tycker jag styrkorna utan tvekan ligger i det offensiva. Ruben Castro och Molina uppe på topp vet vad det handlar om på den här nivån och Castro kunde mycket väl nätat i samtliga tre matcher så här långt, om inte Navas räddat hans straff näst senast. Nu har även Betis värvat in mer krut i anfallsväg då Joaquin kommit hem igen, Joaquin som även har ett förflutet i just Valencia. Så det finns rutin framåt hos Betis och även ungdomlig klass i form av Portillo, Ceballos och Rennella. Men svagheten hos Betis ligger i det defensiva och det fick vi se ganska tydligt mot Real Madrid. Nu är inte Valencia något Real Madrid, men det kommer gå undan på Mestalla idag och då kan Betis få problem. Många nya namn i försvarslinjen innebär att det kommer ta tid att spela ihop sig.

Hos gästerna har vi endast defensiva avbräck i Petros, Piccini, Digard och Pezzella som inte kommer till spel idag. Gynnar helt klart överspelet med dessa avbräck!


Det brukar bli väldigt bra matcher på Mestalla och dagens drabbning har alla möjligheter att bli ett riktigt målfyrverkeri. Två lag som gillar att spela offensiv fotboll och som inte visat upp någon större kvalité i det defensiva så här långt. Det stinker överspel och här trycker jag på med en tyngre insats!

/e@sy