Vi tar oss till Mestalla denna lördagskväll dit formstarka Barcelona rest för att ta sig an krislaget Valencia. Hemmalaget har enorma problem över hela planen och det känns som en omänsklig uppgift man ställs inför ikväll. Frågan är nog inte om, utan hur många mål gästerna gör idag?

  • Match: Valencia – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @  betway
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Valencia är som sagt ett lag i kris just nu och placerar sig på en niondeplats i La Liga. En placering som kanske inte är någon jättekatastrof kan tyckas, men för ett lag som Valencia är det garanterat så. Dessutom har laget gått svagt i Champions League på slutet och riskerar att missa avancemang. Tränare Nuno valde självmant att hoppa av tränarposten efter senaste insatsen mot Sevilla (0-1) och in kommer istället Gary Neville. Men han intar sin post först på söndag och det kan vara ett smart drag, för här kommer det gå undan. Valencia normalt sett starka hemma på Mestalla där man öser på framåt, men idag begår man självmord med den taktiken. Frågan är vilket taktik man ska spela mot Barcelona i dagsläget? Backar man hem lär katalanerna även hitta vägar där. Jag tror publiken på Mestalla åtminstone vill se ett ärligt försök, och det kan sluta i katastrof.

Katastrof är även det rätta ordet för att beskriva avbräcken hos Valencia idag. Börjar vi bakifrån stryker vi Alves, Barragan, Cancelo, Orban och Mustafi. På mittfältet stryker vi Feghouli, Fuego samt Andre Gomes. Och slutligen framåt stryker vi idag Negredo och Rodrigo. Totalt 10 man på listan och det innebär att man får kasta med lite spelare från b-laget idag för att fylla ut matchtruppen.

Valencia_200x200barcelona_200x200

Barcelona har inte mycket till kris just nu, då laget toppar La Liga och redan är klara för avancemang i Champions League. Kikar vi 10 matcher tillbaka har laget samlat på sig nio vinster och ett kryss, vilket säger det mesta om formen. Det oavgjorda resultat kom i spanska cupen mot Villanovense (0-0) där Barcelona ställde upp med ett renodlat b-lag, så den räknar vi knappt. I ligaspelet har katalanerna sex raka segrar, och i fem av dessa har man gjort tre mål eller fler. Neymar och Suarez har haft en fantastisk formkurva den senaste tiden och när nu Messi kommit tillbaka så har Barcelona utan tvekan världens vassaste anfall. Tidigare har motståndarna mestadels haft Messi att fokusera på, men nu är det tre sylvassa herrar som man ska försöka stoppa. Neymar och Messi tar sig förbi de flesta på ett steg och Suarez hotar genom konstanta löpningar. Lägg till en Iniesta i kalasform och vi förstår att Valencia får det väldigt tufft idag.

Hos gästerna stryker vi Mathieu, Roberto, Douglas och Rafinha. Inga större avbräck med andra ord.


Hade den här matchen spelats på Camp Nou tror jag valenciafansen accepterat att deras kryper hem och spelar handbollsförsvar, men inte på Mestalla. Publiken lär elda igång sitt lag och tyvärr tror jag att offensiva utflykter kommer straffa sig med mål i baken. Gästerna över 2,5 mål spelas med en något tyngre insats.

/e@sy