Sena matchen i Spanien denna söndag hämtar vi från Mestalla där Barcelona gästar Valencia. När dessa lag möttes förra säsongen fick vi se två riktiga målkalas. Återupprepar det sig här?

  • Match: Valencia – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valencia har gjort det mycket bra hittills och placerar sig just nu som nummer fem i tabellen. Formen är dock aningen tveksam då man endast plockat en poäng på de två senaste matcherna. Förra helgen var det derby borta mot Levante och jag tycker Valencia gjorde en mycket bra match där, trots detta blev det förlust med 2-1. Man var slapphänta på en hörna då Victor kunde nicka in 1-0, sedan avgjorde Morales matchen för sitt Levante med ett riktigt drömmål. Men Valencia saknade knappast chanser i matchen och chanser lär man även skapa idag. Laget är otroligt starka på Mestalla hittills denna säsong och publiken kommer nog lyfta fram spelarna här. Nu tror jag inte det räcker till några poäng i slutändan, men lita på att man kommer testa gästernas försvar. Negredo har nu blivit lite varm i kläderna och han kommer bli väldigt viktig för Valencia framöver. Sedan har vi även Alcacer, Piatti, Feghouli, Rodrigo m.fl, så det finns kvalité framåt. Men som vanligt när man möter Barcelona så kommer det till stora delar handla om defensiven, en defensiv vi kan sätta lite frågetecken för kan jag tycka. Nu har man inte släppt inte jättemånga mål i ligan så här långt, men man har heller inte ställts mot varken Real Madrid eller Barcelona hittills. När man mött lite tyngre lag som Villarreal, Atletico och Sevilla så har man släppt in mål, vilket man även kommer göra idag.
Hemmalaget ställer Joao Pereira utanför truppen idag. Alcacer är tillbaka efter lite småskavanker.

Valencia_200x200barcelona_b_180x180

Barcelona har gjort en del tveksamma matcher på slutet där man inte riktigt fått spelet att fungera. Men förra matchen mot Sevilla (5-1) var ruskigt bra och det vi fick se lite av det gamla Barcelona där. Kikar vi till anfallsspelet så hittar Neymar och Messi varandra riktigt bra ute på planen, där Messi verkligen ser ut att vara spelsugen igen efter en liten dipp i spelet. Han stod för ett hattrick mot Sevilla och sedan fyllde han även på med mål ännu ett hattrick i veckans Champions League, så formen är mer än ok. Även Suarez  ser bättre och bättre ut och han fick äntligen näta för Barcelona när han satte 1-0 på APOEL tidigare i veckan. Suarez är otroligt rörlig ute på planen och även fast han inte får bollen så skapar han ytor åt firma Neymar/Messi. Den här anfallstrion är sylvass och frågan är nog inte om någon av dessa nätar ikväll, frågan är hur många mål man gör. Men försvaret hos Barcelona är fortfarande inte bra och mot tyngre lag som Valencia kan man få stora bekymmer. Den forne valenciaspelaren Mathieu tycker jag hållt en bra klass på mittbacken så fort han spelet, men varken Bartra eller Pique håller jag särskilt högt. Barcelona har nu släppt in mål i fyra raka ligamatchen, en svit som jag tror förlängs här.
Inga större bekymmer hos gästerna som har Iniesta tillbaka här.


Valencia brukar trycka upp bra tempo hemma på Mestalla och när det ikväll är fullsatt så förväntar jag mig inget annat. Med de anfallsspelarna som finns ute på gräset idag borde vi därför få se en del mål om lagen skiftar chanser med varandra. En medelinsats på över 3 mål blir det, med pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy