Gårdagens semifinal i spanska cupen vanns som väntat av Bilbao, som grädden på moset så gjorde även Llorente mål. Idag tar vi oss an den andra semifinalen som spelas på Mestalla mellan Valencia och Barcelona. Hemmalaget Valencia avfärdade Levante med hela 7-1 i förra omgången av cupen, samtidigt som Barcelona spelade en gastkramande match mot Real Madrid som man lyckades krångla sig ur. Har hittat ett kanonspel här som jag tror mycket på!

  • Match: Valencia – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.76 @ Betsafe
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21.00

Valencia hade som sagt inga större problem med Levante i förra omgången av cupen. Trots att man vilade merparten av sina ”stjärnor” så vann man returen med hela 3-0. Anledningen till detta är att man har en väldigt jämn och bred trupp att plocka spelare från. Herrar som Aduriz och Piatti skulle gå in i de flesta startelvor i den här ligan, förutom Barca och Reals då såklart. Hemma på Mestalla är man alltid svårspelade och man skakade Barcelona rejält här senast man möttes i ligan. 2-2 slutade den matchen och ingen hade tyckt det vore orättvist om Valencia tagit hand om alla tre poängen där.

Skadeläget i truppen ser bra ut och man har samtliga spelare till sitt förfogande. Rami spelade inte senast mot Racing och Aduritz klev av med en huvudskada, men bägge finns med i dagens trupp. Även duktiga Pablo Hernandez finns tillbaka efter skada.

Barcelona såg inte alls bra ut mot Villarreal senast, en match som slutade 0-0. Man hade otroligt svårt att skapa heta chanser och såg allmänt tafatta ut. Nu hade man kunnat få med sig alla poäng med lite tur då man hade ett rungande ribbskott i slutet av matchen, men sett till helheten hade det knappast varit rättvist. Nu ligger man hela sju poäng efter Real Madrid i ligan och det ser verkligen hopplöst ut, så man vill säkerligen ta hem cupen som plåster på såret. Men det är inte bara att åka och hämta hem ett bra resultat från Mestalla, utan det här kommer man få slita enormt för.

I Barcelona stryker vi idag Pedro (skadad), Iniesta (skadad) och Keita (landslag). Skadan på Iniesta är riktigt tuff och det syntes att man verkligen saknade han senast mot Villarreal. I målet ställer vi som vanligt Pinto när det är cupmatch, och ni som såg mötet mot Real inser vilken säkerhetsrisk denna pajas är.

—————————————————————————————-

Betsafe sticker ut här med sitt odds och det är bara att hugga direkt. Valencia är otroligt giftiga framåt och jag tror man pillar in minst en boll ikväll, samtidigt är det ju sällan Barcelona går mållösa från planen. Ett mycket bra spel i mina ögon!

Testar även två målskyttespel till bra odds:

Messi gör mål – 1.80 @ Betsafe – 2/10

Soldado gör mål – 3.00 @ Betsafe – 1/10

Som vanligt återbetalas insatsen om spelaren inte startar matchen.

Matchen sänds för övrigt på tv4sport med start 20.55, missa inte detta!

/e@sy