Returmöte på Mestalla när ”Los Che” tar emot AZ Alkmaar i en av Europa Leagues kvartsfinaler. Gästerna kommer med en ledning i bagaget (2-1) men spanjorerna har alltså ett bortamål att gå på till avsparken som kan visa sig vara väldigt betydelsefull för utgången. Den första matchen hade en något stel inledningen innan man började släppa loss i en händelserik match. Kan vi få se något liknande igen?

  • Match: Valencia-AZ
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ Betway
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.05 5/4

Som bekant brukar returmöten oftast innebära att det ena laget tvingas jaga ett resultat, och för det finns det en risk att man blottar sig bakåt. Nu tror jag visserligen att Valencia, som har ett mål från bortaplan, inte kommer sakta ner ifall man skulle göra matchens första mål (hemmalaget går vidare med 1-0) och gå för ytterligare ett.

Lite snöpligt för Los Ches del så var man länge det betydligt farligare laget i Holland när ställningen var 1-1. En överhuvudtaget lugn och städad match tog större fart där i andra halvlek och det syntes att båda lagen verkligen ville vinna, och det tog den utvecklingen att kvällens gäster kunde komma hit med ledningen.

Valencia är ett av lagen som alltid skuggar, om än på hyfsat långt avstånd, giganterna Barcelona/Real Madrid och offensiven håller hög klass i form av ett stycke Roberto Soldado i spetsen. Utöver det har man några vassa kantspringare och ett kreativt mittfält. Om AZ-målvakten Esteban tvingades bekänna färg på sin hemmaplan så kommer han behöva göra det även på Mestallan, då man inte kommer kunna försvara bort spanska målfarligheter hursomhelst.

Samtidigt så har försvarsspelet hos kvällens hemmalag sviktat lite mot slutet och Unai Emerys mannar har fått kritik för det. Ska bli intressant att se hur Rasmus Elm och co tacklar det.

Rent generellt så kan jag inte se något annat än en offensiv matchbild när ett spanskt lag och ett holländskt dito drabbar samman. Ett exempel på det är kanske när Valencia gästades av PSV Eindhoven i åttondelsfinalen, ett dubbelmöte som sedan slutade 5-3 (4-2 i Spanien). Det behöver såklart inte bli liknande siffror nu, absolut inte, men ni förstår kanske var jag vill komma.

Bortsett från att Valencia t.ex. saknar långtidsskadade Ever Banega, som för ett tag sedan drabbades av en av fotbollshistoriens märkligaste skador (påkörd av sin egen bil på en bensinmack och därmed fick soppatorsk en helt ny innebörd) så ställer båda lagen upp med nästintill det bästa man har.

Överspelet på minst 3 mål i matchen får bli mitt val här ikväll och förhoppningsvis får vi bevittna lite skärpa i avsluten på det som kommer skapas.

Blir även ett sidospel, närmare bestämt en dubbel som går att spelas på Bet365 där man kan kombinera mål och hörnor. Även det sistnämnda är av intresse när jag inte tror på överdrivet mycket spel på mittplan, där det ena laget måste föra matchen medan det andra kommer få chanser att ställa om. I det förra mötet landade antalet på totalt 20 hörnor. Över 2,5 mål spelas alltså tillsammans med över 11 hörnor (2-vägs). 1,57 x 1,80 ger 2,82, liras med 1,5/10 units.

/Puyol