Vi är framme vid semifinal av Europa League och bjuds ikväll på ett returmöte på Mestalla. Valencia har ett 2-4 underläge att vända på och det här kan bli en riktigt bra match. Haka på mitt spel!

  • Match: Valencia – Atl. Madrid
  • Spel: Valencia över 1,5 mål
  • Odds: 1.75 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Valencia gjorde ett mycket viktigt 4-2 mål senast mot Atlético i 94:e minuten, vilket gör att den här semifinalen faktiskt lever i allra högsta grad. Här har man inte så mycket att fundera på utan det är full fart framåt direkt som gäller. För att gå vidare så måste man in med två bollar, men frågan är om det ens räcker. Man har fin form på slutet hemma på Mestalla och har gjort fyra mål i tre raka matcher. Man kommer senast från en stabil 4-0 seger hemma mot Betis, detta trots att man hade en hel del avstängningar. Jag tror man kommer vara rejält taggade ikväll och försöka gå på knock inför ett smockfullt Mestalla.

Endast Banega är borta och har varit det en längre tid, i övrigt verkar alla vara i speldugligt skick.

Ska det lossna för Soldado idag?

Atlético Madrid hade vid en 4-1 vinst i första mötet setat säkert här, men nu kan verkligen allt hända känner jag. Atlético har förvisso varit bra på resande fot i EL denna säsong, men bortaspelet i ligan har sett bedrövligt ut långa stunder. Endast 3 vinster på 17 försök har man skrapat ihop och man har släppt in 27 mål på dessa matcher. Nu står man alltså för en av de svåraste bortamatcherna på ett fullsatt Mestalla och här gäller det att man är med från start.

Inga större avbräck i bortalaget med endast ett par långtidsskadade på frånvarolistan.


Jag tror Valencia kommer att komma ut med ett ruskigt tempo på ett kokande Mestalla ikväll. Man måste minst göra två mål för att ha chansen på en finalplats och jag tror Atlético kommer inleda lite avvaktande med tanke på att man har 4-2 i ryggen. Här tror jag hemmalaget fixar minst två baljor med tanke på det läge man satt sig i.

Testar även en del andra spel i matchen:

Albelda får gult kort – 2.10 @ unibet – 2/10 units

Gabi får gult kort – 2.95 @ expekt – 1.5/10 units

Två defensiva mittfältare som förmodligen kommer vara inblandade i en del otyg på planen idag. Domare Damir Skomina har viftat upp 7 gula i två raka europamatcher nu, och drar han upp samma antal här så finns dessa herrar med tror jag! Skulle någon spelare börja på bänken återbetalas insatsen.

Sen testar jag en slant på över 3,5 mål till 2.45 @ unibet, 2/10 units spelas.

Skulle Atlético göra mål innebär det att Valencia måste in med minst tre bollar, kan bli ett riktigt fyrverkeri innan detta är klart.

/e@sy