Finfin kvällsmatch på Mestalla idag när Valencia gästas av Athletic från Bilbao. Gästerna har en bra form för dagen och jag tycker man ska ha goda chanser till att sno med sig tre poäng hem till Baskien.

  • Match: Valencia – Athletic
  • Spel: Athletic (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valencia placerar sig på en 10:e plats i nuläget och har åtta poäng upp till Sociedad som ligger på den sista europaplatsen. Givetvis siktar Valencia dit och man har även sett mycket bättre ut sedan tränarbytet och en hel del spelarbyten. Nu stod man för ett riktigt bottennapp mot Rayo (0-1) i senaste omgången, men innan dess så plockade man poäng på löpande band. Hemma på Mestalla har man varit starka på slutet och plockat tio poäng på de fyra senaste hemmamatcherna, men jag tycker ändå inte man imponerat överdrivet mycket. I dessa matcher har man ställts mot Levante (2-0), Espanyol (2-2), Betis (5-0) och Granada (2-1), vilket inte är några tyngre lag i ligan. Nu är det betydligt tuffare motstånd och slarvar man med spelet här så kommer man bli straffade. Jag sätter även ett litet frågetecken för mittbackspositionen hos Valencia där jag inte är speciellt förtjust i nyförvärvet Senderos. Schweizaren har sett sina bästa fotbollsdagar och även fast han gjort det ok hittills så tror jag han kommer få problem mot ett offensivt skickligt Athletic.

Hos hemmalaget stryker vi Piatti, Costa och Romeu som går skadade, även Barragan missar då han är avstängd.

athletic2

Athletic Bilbao fortsätter att imponera och har skaffat sig ett försprång på sex poäng ner till Villarreal på femteplatsen. Det innebär att man nu har chans att dra iväg ytterligare och ta ett stort steg mot att få kvala till Champions League nästa säsong. Det här är en lagmaskin utan dess like och även fast de flesta nyförvärven floppat totalt så går det ingen nöd på laget. Man förlorade lite överraskande mot Espanyol (1-2) för tre omgångar sedan på hemmagräs, men efter detta har man studsat tillbaka på ett fint sätt. Både Betis (2-0) och Granada (4-0) har varit chanslösa mot baskerna och man går nu för sin tredje raka seger. Offensivt finns det absolut inget att snacka om, i det här laget finns det kvalité så det räcker och blir över. Muniain, Susaeta och Ander Herrera är riktigt bra spelare och har bara Aduriz samma skärpa som senast mot Granada så kan det bli en trevlig afton på Mestalla. Även defensiven är riktigt bra den här säsongen och det är ytterligare en sak som pekar mot bortaseger.

Hos gästerna stryker vi Ibai Gomez och Kike Sola, i övrigt inga större bekymmer.


Jag tycker att Athletic är det klart bättre laget av dessa två och även fast Valencia har bra resultat på Mestalla på slutet så är det mot sämre lag. Athletic Bilbao får därför mitt förtroende och jag spelar med insatsen tillbaka vid oavgjort.

/e@sy