Match på Mestalla i kväll då Valencia får besök av Athletic från Bilbao. Valencia har varit riktigt hemmastarka under säsongen och ska givetvis ses med toppchans mot ett Athletic som känns aningen slitna för dagen.

  • Match: Valencia – Athletic Bilbao
  • Spel: Valencia -0,5, -1
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Valencia har verkligen övertygat i början på säsongen och placerar sig på en 3:e plats med endast Real Madrid och Barcelona framför sig. Nu stod man för en ordentlig plattmatch mot Deportivo La Coruna (0-3) ganska nyligen, men man har studsat tillbaka fint med två segrar efter den. Senaste bortasegern mot Villarreal (3-1) kan verkligen diskuteras om den var rättvis eller ej, men Valencia gjorde tre mål och då vinner man oftast matcher. Men det är framförallt hemma på Mestalla som Valencia spelar som bäst och man har även plockat fem segrar av fem möjliga inför hemmafansen med en finfin målskillnad på 15-3. Förvisso mot en del svaga motståndare i Elche (3-1), Cordoba (3-0) och Espanyol (3-1). Men varken Malaga (3-0) eller Atletico Madrid (3-1) tillhör kategorin svaga lag. Det finns en bra balans i det här laget nu för tiden och till skillnad från dagens motståndare så har man även lite medvind.
Hos Valencia så missar Parejo dagens match, i övrigt inga större bekymmer.

Valencia_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao är en stor besvikelse hittills där laget parkerar på plats elva med lika många poäng på fickan. Nu har man förvisso plockat poäng i tre raka ligamatcher, men jag tror ändå att man kommer få stora problem här. Man spelade match i Champions League tidigare i veckan där man fick se sig besegrade hemma på San Mames av Porto (0-2), Man såg otroligt tröttkörda ut i den matchen och det var väldigt tydligt att man inte har så mycket att komma med utan Aduriz på topp. Ersättare Guillermo tror jag kommer bli en väldigt bra anfallare framöver, men han kommer behöva tid på sig. Utan Aduriz så tycker jag att Muniain blir lite för ensam när baskerna anfaller, och dessutom har Muniain väldigt djupa dalar när saker och ting går emot honom. Nu är det dock inte säkert att Muniain kommer till spel idag ens, för han har dragits med en del skadekänningar på slutet. Laget har matchats riktigt hårt på slutet och det finns spelare, till exempel mittback Laporte, som spelat väldigt många minuter på kort tid. Sånt tar alltid ut sin rätt i slutändan och jag tror att landslagsuppehållet kommer väldigt lägligt för baskerna som måste samla ihop sig. Förutom Muniain så sätter vi även ett frågetecken för De Marcos som kommer testas sent. En av lagets bästa spelare enligt mig med en otrolig löpstyrka, sedan kan han användas som både högerback och högerytter.


Athletic såg som sagt slitna ut mot Porto och det är ett mer utvilat Valencia som kommer till spel idag. Tunga avbräck hos gästerna är ännu en sak som pekar mot hemmaseger och jag tror hemmafansen får fira på Mestalla idag. Mitt spel innebär halva insatsen på -0,5 och halva på -1, insatsen blir strax över medel.

/e@sy