Returmöten av Europa League i afton och ett högintressanta möte på Mestalla där Valencia gästas av Athletic från Bilbao. Den här turneringen är den enda chansen för Valencia att rädda upp säsongen och man har ett 1-0 underläge att vända på från första mötet. Borde innebära full fart framåt och därför tror jag på många mål i detta möte.

  • Match: Valencia – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,04 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Valencia har haft en katastrofal säsong och även fast man inte riskerar att åka ur La Liga så är den här turneringen enda chansen för Gary Neville att rädda upp säsongen. Detta dubbelmöte kunde varit över redan efter match ett, men jag vill påstå att Valencia räddades av en väldigt vattensjuk plan på San Mames, annars tror jag att Athletic hade avgjort detta. Men nu har Valencia chansen ändå och Neville lär inte spara på krutet inför dagens match. Man måste in med minst ett mål för att ta detta till en förlängning, men känslan är att man måste göra minst tre för att ta sig vidare. För Athletic är sylvassa i kontringarna och med det försvarsspel som Valencia visat upp den här säsongen är man mycket illa ute. Mustafi är en mittback som jag tycker håller en bra nivå, men bredvid honom har inte Valencia något vettigt alternativ.
Hos hemmalaget stryker vi idag Cheryshev och Bakkali. Ryssen är självfallet ett avbräck framåt, men där finns det andra alternativ.

Valencia_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har visat kalasform på slutet med fyra raka segrar i ligaspelet och även en 1-0 seger från första mötet mot Valencia. Spelet har sett otroligt bra ut och med sylvassa Aduriz framåt så kan Athletic ha något stort på gång i den här turneringen. Med en 1-0 seger från första mötet så kanske man kan tänka sig ett defensivt Athletic, men så spelar inte baskerna. Det är oftast full fart framåt och självklart vet man om att man sitter fint i förarsätet med ett bortamål här, då Valencia måste in med tre för att avancera. Så vi kan nog räkna med ett bortalag som går för mål idag och som jag redan nämnt blir kontringsspelet en nyckel. Även fasta situationer är något som baskerna behärskar riktigt bra, så där får Valencia se upp.
Athletic kunda vila många nyckelspelar i förra helgens ligamatch mot Betis och vi stryker endast anfallaren Williams här som gått skadad en längre period.


Detta är som sagt en chans för Valencia att rädda upp säsongen, för i ligan kan man glömma allt som har med en europaplats att göra. Man måste kliva på framåt för att vända på steken och det borde givetvis öppna upp matchen. Mitt spel blir över 2,5 mål och en medelinsats åker in.

/e@sy