Match på Mestalla denna lördag då Valencia gästas av Almeria. Valencia tog en tung skalp på hemmagräs senast då Real Madrid besegrades och man har gått väldigt bra på hemmaplan under hela säsongen. Almeria ska inte vålla några problem!

  • Match: Valencia – Almeria
  • Spel: Valencia -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Valencia har gått starkt under säsongen och placerar sig på en 5:e plats i tabellen med endast tre poäng upp till Atletico på 3:e platsen. Det innebär att en CL-plats helt klart är inom räckhåll och efter veckans uttåg ur Copa del Rey så kan man nu fokusera helt på ligaspelet. Formen är fin med poäng i fem raka matcher uppdelat på tre segrar och två kryss, där laget kommer från ett oavgjort resultat mot Celta Vigo (1-1) i förra omgången. Det är spelet på resande fot som inte funkat fullt ut den här säsongen, men hemma på Mestalla är man urstarka med raden 7-1-1 hittills. Förlusten kom mot Barcelona (0-1) och krysset mot Athletic Bilbao (0-0), vilket inte är något att skämmas över. Senast besegrades Real Madrid (2-1) på hemmaplan och kommer laget upp i samma nivå här så är det tre enkla poäng.

Skadeläget ser bra ut hos Valencia som endast saknar Otamendi (18/2). Ett avbräck för defensiven helt klart, men å andra sidan stöter man inte på något tyngre anfallslag idag. Vi stryker även Feghouli som är på landslagsuppdrag, men där har Valencia täckning.

Valencia_200x200almeria

Almeria har gått som förväntat hittills och kommer få kriga hela vägen in för att klara sig kvar tror jag. Laget placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket och det är tack vare en bättre målskillnad än Levante. Almeria har inte alls fått hemmaspelet att stämma och man är ett av de lag i ligan som plockat mer poäng på resande fot än på hemmaplan. Almeria är rätt kontringsskickliga utav sig vilket kan passa bättre på bortagräs, men jag ser det ändå mest som tillfälligheter. Två raka vinster på bortaplan har Almeria men med tanke på hur matcherna sett ut så borde man haft noll poäng på dessa matcher. Man var totalt utspelade mot Celta Vigo (1-0) och senast mot Malaga (2-1) så fick men en otroligt billig straff till skänks vid ställning 1-1.

Till dagens match saknar Almeria dessutom lite anfallskraft då Thievy (7/1) och Zongo (11/1) som är på landslagsuppdrag. Kanske inga givna startspelare hos Almeria, men spelare som erbjuder fart och som kan överraska. Nu har man Tomer Hemed där framme och det kan vara en av ligans sämsta anfallare. Vi stryker även Quique, Macedo och målvakt Ruben till dagens match.


Valencia är urstarka hemma och det här är en straffspark man inte ska bomma tycker jag. Det är enbart fokus på ligan nu och man har chans att knappa in på Atletico i kampen om en direktplats till CL. Detta vinner Valencia och jag tror man gör det med ett par bollars marginal.

/e@sy