Nästintill full omgång i division 1 hockeyn och jag ska kika lite närmare på derbyt i Dalarna mellan nykomlingen Valbo och ett topptippat Falun. Båda lagen har öppnat bra och frågan är vem som drar längsta strået i derbyt, och dessutom är det seriefinal. Jag tror att ett lag vinner pågrund av lite mer spetskompetens.

  • Match: Valbo – Falu
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Falu
  • Odds: 2.10 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 19.00
Valbo har öppnat säsongen lysande för att vara nykomling. Det kan ingen ta ifrån dem utifrån det spelarmaterial man tillgår. Men frågan är vart de står egentligen med tanke på att de har ganska tunt spelarmaterial. Man har nästan samma lag som man hade i division 2 förra säsongen och kan nästan egentligen bara klassa Joakim Silfverberg och Rasmus Axman som riktiga förstärkningar. Sedan har man värvat några halvdanna SuperElit-spelare, men absolut inget märkvärdigt. I  första matchen förlorade man på straffar mot Hudiksvall efter ha varit utspelade. Efter detta har man två raka vinster mot Ore och Surahammar. Två matcher som kan vinna, och även förlora. Nu vann man och det är bra gjort av en nykomling. Ore-segern ska det som sagt inte pratas för mycket om då Ore är laget som förmodligen kommer hamna sist i C-serien. Valbo har alltså tagit 7 poäng på 3 matcher och har en målskillnad på 12-8. Målvakterna håller god division 1 klass, men utespelarna då, håller dem verkligen en hel säsong? Nej, skulle inte tro det. Går man igenom den interna poängstatistiken efter tre matcher så kan man fortfarande inte lista ut vilka som spelar i förstafemman med tanke på produktionen. Valbo har alltså 15 man utspridda mellan 1 och 3 poäng. Den som leder interna poängligan är en back med 7 poäng. Självklart är det bra med ett jämnt lag, men i tighta toppmatcher så vinner oftast laget med bäst spets. Falun är mil före på den fronten och har dessutom ett bättre spelarmaterial i övrigt. Ska en back avgöra mot Falu? Troligtvis inte.

Falu däremot är ett rutinerat division 1 lag och har ett fint lag på pappret. Man har öppnat med 3 raka segrar mot bra motstånd där Enköping får räknas som det kanske svåraste i serien. Man har gjort 17 mål framåt och släppt in 9 bakåt vilket tyder på hawaiihockey. Man har från förra säsongen behållt kuggarna i laget och har förstärkt med bland annat Rasmus Sandström, Mattias Enroth, Dennis Ors och Anton Östman. Alla är riktigt bra och håller fin klass i en halvtaskig C-serie. Falun var alltså ett bra lag innan och har som sagt fått in fina förstärkningar i ovanstående namn. Den nykomponerade förstakedjan med Fredrik Näslund, Anders Lövdahl och Rasmus Sandström har tillsammans stått för 21 poäng än så länge. De lär åka åttor runt ett svagt Valbo också. Jag tror att Falu kommer vinna serien där de största utmanarna är Enköping. Hudiksvall känns för ostabila på målvaktsfronten samt backsidan.

Ladbrokes ligger på höga 2.10 på Falu-seger och det är riktigt bra. Andra bolag har fattat vinkeln i detta Falu-lag och satt dem mellan 1.85-1.95, vilket känns mer rätt. Tycker oddset ska vara snäppet lägre än det också. Falu har riktigt bra chans. 7 units in, mer än dubbla tillbaka!

Följ oss @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden