Division 1 södra, Utsiktens BK från Göteborg kommer från en tung derbyförlust mot Örgryte och motståndarna Norrby IF från Borås kryssade i sina senaste match. Det bör vara två segersugna lag som drabbar samman här men jag avstår 1-x-2 spelet då jag hittat ett bättre spel här, häng på!

Utsiktens BK – Norrby IF
Spel: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2.15 @ Betway
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.00 

Utsikten förlorade derbyt mot Örgryte senast med 2-1 så räkna med revanschlusta nu när Boråslaget, Norrby IF, kommer på besök. Man skapade många lägen i matchen och 2-2 hade inte varit orättvist men ineffektiviteten satte stopp för det så i veckan bör man tränat avslut och vi hoppas det ger resultat i den här matchen. Före den matchen hade Utsikten fin form med 3 segrar och 1 oavgjord så även om det var en tung förlust mot Örgryte så tror jag man reser sig igen här och visar upp sig från sin bästa sida. Utsikten är ett fysiskt starkt lag med stora spelare och hemma på Ruddalen i Göteborg är de normalt väldigt starka och svåra att möta. En av Utsiktens främsta styrkor är att de är starka på att nöta ned sina motståndare successivt under matcherna och laget är som starkast i andra halvlek vilket talar för mitt spel här. Man har en sylvass anfallare i Luka Mijaljevic som gjort 8 mål denna säsongen och tillsammans med anfallskollegan Mihael Jevtic som gjort 3 mål så har dessa herrar stått för 11 av Utsiktens 13 mål denna säsongen. Vaknar dessa herrar på rätt sida så vinner Utsikten den här matchen! Man får tillbaka sin viktige kapten och mittback Robin Jonsson här som återkommer efter avstängning. Man har Johannes Tisell avstängd och och trion Daniel Forsell, Petter Nordin och Joakim Edström saknas fortsatt p.g.a. sina skador.

utsikten   norrby_if

Norrby har tagit merparten av sina poäng på bortaplan den här säsongen men i senaste bortamatchen kom första bortaförlusten då Oskarshamn vann med 1-0. Efter den matchen spelade man 1-1 hemma mot Qviding i en mycket jämn match. Nu väntar tuffare motstånd i Utsikten och det blir inte enkelt för Norrby men man är som sagt starka på bortaplan och har man sin stekheta målskytt Richard Yarsuvat i målform så kan man mycket väl ta poäng här ikväll. Norrby vet att Utsikten är starka så trots Norrbys offensiva spel så tror jag man kommer inleda matchen försiktigt här. Man vill inte gå bort sig i början av matchen utan man kommer vilja ha mycket boll och rulla runt inom laget. Lagets främsta styrka är anfallsspelet och får man igång det så kommer målen trilla in i andra halvlek. Norrby har ett blytungt avbräck här då nyförvärvet och anfallaren Achille Champion är iväg och provspelar för Sheffield Wednesday i England. I övrigt saknar man försvararna Patric Snygg och Filip Johannesson.

Statistik: 
Det har blivit flest mål i andra halvlek i 6 av Utsiktens BK:s 10 matcher den här säsongen och 2 av de återstående fyra matcherna har slutat 0-0 så statistiken talar verkligen för det här spelet. Det har blivit flest mål i andra halvlek i 5 av Norrbys 10 matcher denna säsongen och 2 av de återstående 5 har slutat 0-0 samt 1 match har slutat med lika många mål i båda halvlekarna.

Kort summering:
Min känsla är att matchen kommer vara väldigt jämn och Norrby kommer få mycket boll i inledningen av matchen medan Utsikten prioriterar sin starka defensiv likt man ofta gör i första halvlek. I andra halvlek kommer Utsikten kliva upp högre i banan och då öppnar spelet upp sig vilket gör att jag tror att flest mål kommer i andra halvlek! Även statistiken för lagen talar för att flest mål kommer under andra halvlek och jag tror det blir så även här. Matchen kommer som sagt vara jämn och i andra halvlek när lagen höjer tempot något kommer även majoriteten av målen att komma.