Då tar vi oss till den Holländska Eredivisie där det är dags för en tidig match. Kanske den målrikaste högstaligan i Europa? Jag är då ingen dåre som tror det kommer bli målsnålt i alla fall och det finns en del som talar för mina tankar.

  • Match: Utrecht – Vitesse
  • Spel: Över 3.0, 3.5 Mål (Goal Line)
  • Odds: 1.875 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Utrecht tar emot Vitesse med i princip fullt manskap och man brukar vara normalt sett starka hemma. Men man har 2 raka torsk på hemmaplan och räkna med att man kommer vara taggade för att ändra på det. Två spelare som med all säkerhet kommer vara inblandade är Tommy Oar och Ruud Boymans som enligt den sistnämnde själv har ett väldigt fint samarbete. Faktum är faktiskt att Tommy Oar, mittfältaren, har med sina passningar varit inblandad i flest målchanser i hela Eredivisie denna säsong. Han har även flest assister i hela ligan med 6 st. Vill man stoppa Utrecht så bör man nog hålla koll på honom, för får han tiden att sätta anfallarna i farliga chanser så gör han det direkt med sina vassa passningsfötter.

Defensivt sätt så måste man bli bättre, för på de fem senaste har man släppt in hela 14 mål. Framåt har det blivit 7 mål på dessa matcher. 3 förluster på de 5 senaste är inget som imponerar heller. Men eftersom de flesta i Holländska ligan prioriterar offensiven så kommer man få chanser, så även mot Vitesse som är ett väldigt offensivt lag. Det gäller bara att vara effektiv och få in bollen i mål. För man kommer inte vinna matchen ifall man inte gör minst 1 mål, troligen behövs det fler.

Senaste 5 (senaste först): 1-5 (F), 1-3 (V), 2-3 (F), 3-1 (F), 1-0 (V)

Utrecht Vitesse

Vitesse kommer till denna match med en galen målform och ett positivt självförtroende, trots att man bara fick 2-2 hemma senast i ligan. Men det gör bara att man kommer tagga till lite extra bara. Man har nämligen, efter en dålig inledning av säsongen, kommit igång rejält och det speciellt med målskyttet eller vad sägs som 22 gjorda mål på de 6 senaste. Det är ett målsnitt på 3,66 mål per match och det är bara framåt uträknat. Bakåt på dessa 6 matcher så har man 8 insläppta. Så 22-8 de 6 senaste matcherna, jämfört med 4-10 på de 4 första matcherna, talar sitt tydliga språk. Man har helt enkelt växlat upp rejält och man bara kör. Offensiven är prio 1 inget snack!

Dom som utmärkt sig mest offensivt är framför allt mittfältaren Marko Vejinović och anfallaren Abiola Dauda, även känd från Allsvenskan och Kalmar FF. Tillsammans har dom gjort 11 mål på de första 10 matcherna denna säsong, det får ses som klart godkänt. Men det är framförallt utspritt på många herrar. Finns ungefär fem stycken som ligger på 2-3 mål vardera. Inte heller i Vitesse finns det några spelare borta som är värt att nämna direkt, fast det är klart att Zakaria Labyad med sin kreativitet kanske kommer märkas i vissa stunder men man har ändå ett inarbetat spel och det finns reserver som kommer göra jobbet. Och faktum är att han bara spelat 4 matcher av 10 möjliga denna säsong och det var efter han blev skadad som man öst på rejält.

Som jag tidigare sagt så är man ett väldigt offensivt spelande lag och man kommer inte till denna match för att ta med sig 1 poäng, nej man kommer köra och det direkt från start. offensiven är prio 1 och det kommer märkas, vilket troligen även kommer märkas i defensiven när spelare som Tommy Oar och Ruud Boymans i hemmalaget finns för att oroa.

Senaste 5 (senaste först): 2-2 (O), 1-4 (V), 6-1 (V), 2-6 (V), 1-1 (O)

Utrecht-Vitesse de senaste 5 säsongerna har blivit såhär målrikt: 2-1, 1-2, 2-2, 4-2, 2-2. Så historiskt sätt brukar det bli en hel del mål när dessa möts, det säger ganska mycket.


Sammantaget så är Holländska ligan rent generellt väldigt målrik. Och när sen ett formstarkt och målglatt lag som Vitesse spelar borta mot Utrecht med framförallt 2 farliga hot framåt och sen att defensiven sällan prioriteras i Holland. Så tycker jag att oddsen känns väldigt bra på spelet Ö 3.0, 3.5 Mål. Som ger oss halva insatsen tillbaka ifall det bara blir 3 mål och det känns tryggt på något sätt. Nej lutar åt att vi kommer få se mål här, ska vi säga 1-3 kanske?

/ L’orso