OBS! TIDIGT SPELSTOPP! Femteplacerade Utrecht tar emot sjundeplacerade NEC här i en på förhand väldigt spännande match. Jag tror mest på ett av lagen som har sett något vassare ut senaste tiden, häng på!

Utrecht – NEC
Spel: 1
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.00

Utrecht avslutade 2012 på ett bra sätt genom att först krossa Heerenveen hemma med 3-1 och sedan spela 0-0 hemma mot Ajax. Efter hade ligan uppehåll i 3 veckor men det gjorde Utrecht gott för man har kommit igång riktigt rejält nu och radar upp segrar för dagen. Man inledde med att slå Groningen på bortaplan med 2-0, sedan körde man över Willem hemma med 3-1 och nu senast tog man en ruskigt imponerande bortaseger mot ligatrean Twente med 4-2. Lagets offensiv har verkligen vaknat till liv och flera olika spelare har fått näta i de senaste matcherna vilket höjer moralen rejält hos spelarna som kommer vara fortsatt taggade här när man ställs mot NEC som ligger 9 poäng bakom Utrecht! Utrecht är ett erkänt starkt hemmalag i Holland och den här säsongen har man 5-3-2 som resultatrad och formen är på topp med 6 raka hemmamatcher utan förlust!

NEC ligger som sagt 9 poäng bakom Utrecht och vill förstås minska det försprånget här men jag tror man får det svårt. Man inledde året med att åka på stryk borta mot bottenlaget Roda med 2-0. Efter det har man dock två raka hemmasegrar med 2-1 mot Groningen och Vitesse. NEC har dock set betydligt vassare ut på sin hemmaplan än på bortaplan där man har resultatraden 4-1-5. Bortaformen är dock genomusel för laget som har förlorat sina fyra senaste bortamatcher och dessutom förlorat dem alla med 2 mål eller fler! Värt att nämna är att samtliga dessa lagen som man förlorat mot har varit lag som ligger bakom Utrecht i ligan och som är sämre på hemmaplan än dem!


Utrechts bästa målskytt med sina 8 mål den här säsongen, Zambias Jacob Mulenga, var tillbaka senast mot Twente och gjorde mål direkt. Han fixar segern åt oss idag!