Efter att ha förlorat tre matcher på raken, slog Clippers Sacramento övertygande med stor marginal. Idag är motståndet svårare då man besöker Utah som är obesegrat på hemmaplan. Bookies har satt linan väldigt jämnfördelad och jag ser spelvärde hos ena laget.

  • Match: Utah Jazz – LA Clippers
  • Tips: LA Clippers -1
  • Odds: 1.91 @Bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 03.05    4/12

Utah Jazz (9-9) är som sagt oerhört starka hemma, där de vunnit 7 av 7 möjliga. Det är ett talande facit, och jag tror det är därför som de sätts som 1 poängs underdogs i denna match. Kollar man dock närmre på vilka lag man slagit är det kanske inte lika imponerande: (Dallas (8-9), Lakers (8-8), Suns (7-10), Rockets (8-8), Kings (4-12), Nuggets (8-9)).

Segern mot Lakers var en av de första matcherna som Howard och Bryant spela tillsammans, men trots det så var inte  och fortfarande är inte Lakers ett bra lag. Missförstå mig inte, Lakers har potential och de kommer vara bra i slutet av säsongen, men de har fortfarande mycket att jobba med. Utöver dessa 6 hemmasegrar har Utah bara vunnit 3 matcher av 12 möjliga borta. Föga imponerande med andra ord.

 

Clippers (10-6) är också starka hemma, 7/10 hemma och 3/6 borta. Som ni ser har Clippers spelat mycket mindre borta än vad Jazz har. Dock är de 50% på bortaplan, tre raka förluster borta mot: OKC, Nets & Hawks. Samtliga lag oerhört starka hemma. 4 av Clippers förluster kom på raken, och de var riktigt kalla ett tag, detta vände dock mot Sacramento i lördags. En stor anledning till varför laget förlorade de fyra matcherna var för att Griffin inte kom upp till sin riktiga standard, snittade i dessa matcher endast ca 12p. Mot Jazz snittar Griffin 24.3poäng och 12.7 returer och inatt lär inte dra ner detta snitt. Clippers bänk kom verkligen igång mot Sacramento 43p totalt. Med Bledsoe, Barnes och spec. Crawford har Clippers som lag bra djup. Nu har också Billups kommit tillbaks från skada även om han säkert gör mer skillnad utanför än på plan. Förra säsongen spelade Clippers-Jazz tre gånger då vann Clips 2 och förlora 1. I de två sista matcherna snittade Clippers pointguard Chris Paul 30poäng och sköt 65%.
Jazz har förlitat sig mycket på P. Millsap men jag tror dock han kommer få problem idag. Även om Utah och Clippers vann varsin match mot varandra under preseason och Clippers vann 2 av 3 möten förra säsongen anser jag att Utah inte är tillräckligt bra för att slå Clippers idag och linan är därför justerad på grund av deras starka hemmaspel, en svit som idag kommer brytas. Clippers har vilat sedan lördags och spelar igen först på onsdag, finns alltså ingen anledning att vila spelare.

 

Spelar därför Clippers -1 i hcp @Bwin

 

Finns på Twitter @Zylthan

 

/P.S