Gruppspelet i hockey-VM är snart över. Något oväntat i grupp B är att USA går för gruppsegern. Laget står på femton poäng och tar laget tre poäng mot Slovakien som ser ut att inte ha något som helst att spela för inför matchen vinner USA gruppen. Lyckas det bli en amerikansk gruppseger och få möta Schweiz i kvartsfinal?

  • MatchUSA – Slovakien
  • Liga: VM
  • Speltips: USA
  • Odds: 1,88 @ Expekt
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 12/5, 16:15

usaV.S slovakien

USA kom till VM med ett något svagt lag på pappret. Men laget har visat att USA inte är en nation att underskatta under mästerskapet. VM-spelet började på bästa sätt då laget tvålade dit Finland med hela 5-1. Därefter följdes det upp med två raka segrar mot Norge 2-1 och Ryssland 4-2. I gruppspelsmatchen fyra kom däremot plattfallet. Ett rejält bottennapp mot VM’s överraskningslag Vitryssland som vann matchen med 5-2. Men amerikanerna hämtade sig snabbt och vann mot Danmark med 1-0 och därefter Slovenien med 3-1.
Med fem segrar av sex möjliga har USA spelat till sig femton poäng. Det gör att USA just nu spelar för att vinna grupp B, då laget har ett poäng mer än tvåan Ryssland och trean Finland.

Slovakien har inte alls rosat mästerskapet. Det började bra med två raka segrar efter övertid och straffar mot Danmark och Vitryssland. Det fortsatte bra även i den tredje matchen när Slovenien stod för motståndet och det blev en tredje raka seger. Slovakien såg ut att gå mot fjärde raka när laget hade 2-0 i upptakten av den andra perioden mot Norge. Men sen hände något. Spelarna tappade humöret och matchen tappades. Norge vände och vann med 3-2. Det blev därefter noll poäng mot Finland och ett mot Ryssland.
Med endast åtta inspelade poäng efter sex matcher ligger Slovakien på en femte plats i grupp B med tre poäng upp till slutspel.

_____________________________________________________________________________________________________

Slovakien missar troligtvis slutspel och USA spelar för gruppseger.
Det är två helt skilda förutsättningar inför matchen idag. Slovakien lär missa slutspel då Vitryssland ser ut att ta minst poäng mot Norge idag. (leder 3-2 just nu) För USA’s del är förutsättningarna glasklara. Tar laget tre poäng kommer det bli gruppseger och ett möte mot Schweiz i kvartsfinalen. Ett USA som inte alls är lika stjärnfyllt som Ryssland eller Kanada, men har gjort ett imponerande mästerskap. Bara ett bottennapp hittills och att då möta ett trött och less Slovakien ska passa amerikanarna. Ett Slovakien som inte alls har gjort ett speciellt bra mästerskap och har inte alls spelat bra.
USA vill vinna och kommer gå för segern och gruppsegern samtidigt som laget vill hitta formen och rätt spel inför kvartsfinalerna.
Mitt spel blir en amerikansk seger till 1,88 hos Expekt.