Dags för final i OS-fotbollen och damerna är först ut med match mellan USA och Japan ikväll. USA fick slita rejält för att ta sig till final och jag tycker att oddsen är lite konstigt satta här. Kör på ett målspel samt ett vinnarspel!

  • Match: USA – Japan
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

USA fick som sagt slita rejät för att ta sig till denna final, Kanada visade sig vara en tuff nöt att knäcka. Amerikanskorna låg under i stort sett hela matchen men krånglade sig ur allt och kunde avgöra i sista sekunden av andra förlängningshalvan, då Alex Morgan nickade in 4-3. Tycker synd om Kanada som stod upp bra och fick även en del tuffa beslut mot sig i samband med USA:s straff fram till 3-3. Försvarsspelet hos USA lämnade mycket att önska och vissa stunder var det rena hönsgården. Nu har man även en tuff match i benen och även om det var tre dagar sedan så kan det sitta i lite än, för man sprang kopiösa mängder mot Kanada då man jagade i princip på allt.

Offensivt så har man riktigt bra spelare i Wambach och riviga Morgan som utvecklats mycket sen VM förra året. Även Rapinoe är riktigt kul att skåda då hon rent tekniskt sticker ut en hel del bland damerna. Men defensivt såg det som sagt inte bra ut senast och nu stöter man på hårdare motstånd än det mot Kanada.

Får japanskorna fira även ikväll?

Japan är regerande världsmästare och har imponerat minst lika mycket som USA gjort denna turnering, om inte mer faktiskt. Efter ett ganska trevande gruppspel där man gick vidare på en vinst och två kryss så har man nu slagit ut två tunga namn i kvarts och semifinal. Först fick man självaste Brasilien på fall i kvartsfinal med 2-0, för att sedan slå ut Frankrike med 2-1 i semifinal. Två rättvisa segrar mot två riktigt bra lag.

Man är ett väldigt passningsskickligt lag och jag tror lite trötta ben i USA kan få problem här. Tycker Japan har väldigt goda chanser till att spräcka USA:s nolla i den här finalen!


Det blir en häftig final detta och det väntas bli publikrekord för damfotbollen med minst 83.000 åskådare på Wembley. Så räkna med full fart framåt från båda håll och en chansrik match, där förhoppningsvis båda lagen hittar nätet. Visst kan jag köpa att USA ska vara knappa favoriter här, men 4,33 hos bet365 på Japan??

Därför spelas även 1,5/10 units på Japan som vinnare – 4,33 @ bet365

/e@sy