JVM rullar vidare och ikväll möts USA – Finland i Edmonton. USA hade en riktigt enkel öppning i turneringen där man slog Danmark med hela 11-3. Finland däremot hade det riktigt tungt i sin öppningsmatch, där man fick storstryk mot Kanada med 8-1. Här tycker jag spelbolagen är generösa med handikappspelet!

  • Match: USA – Finland
  • Spel: USA – 2,5
  • Odds: 2.10 (unibet, bet365)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.30

USA ser jag tillsammans med Ryssland som de främsta utmanarna till Kanada om guldet i JVM. Man får alltid fram bra juniorer och finns med i kriget om medaljerna. I år tycker jag man har ett riktigt bra lag på papperet, med en bra kombination av både styrka och fart.

I öppningsmatchen hade man som väntat inga större problem att slå tillbaka Danmark med stora siffror. Med den matchen i kroppen har man nu kommit in i turneringen, och jag tror man är några snäpp bättre idag när man bjuds på lite bättre motstånd.

Finland hade det riktigt tung mot Kanada i förrgår och man blev totalt överkörda. För att ens kunna störa Kanada gäller det först och främst att man har en målvakt som spelar på toppen av sin förmåga. Nu hade målvakt Gibson ingen större kväll då han släppte 8 av 42 skott bakom sig, och det håller inte när man möter Kanada.

Det är givetvis svårt att säga just nu, men jag tycker inte Finland har ett lika bra lag i år som tidigare år. Jag sätter dom i samma klass som Schweiz i år, några snäpp bakom Sverige alltså.

——————————————————————————–

Jag kan inte se att USA skulle gå på pumpen här, jag tror snarare att man kör över Finland rejält. USA är förvisso inte i samma klass som Kanada, men man är inte långt bakom där i mina ögon. Att sedan Finland verkar ha stora målvaktsproblem gör inte saken bättre. När man möter lag som Kanada och USA blir det 40 skott per match, då får man inte stå och sova i kassen.

Det här tror jag USA vinner med minst tre puckar!

/e@sy