Igår var hände hittills VM’ största skräll när Vitryssland slog USA med 5-2. Nu får USA en chans att revanschera sig mot ett desperat Danmark som fortfarande inte har vunnit en enda match under VM efter fyra omgångar. Kan danskarna ta tillvara på chansen att amerikanarna är något ur balans?

  • Match: USA – Danmark
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 1,5 mål i powerplay
  • Odds: 1,98 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 8/5, 20:15

usaV.S Danmark

USA åkte på en praktskräll igår när laget föll med något oväntade 5-2 mot skrällgänget Vitryssland. En förlust som innebar nationens första under pågående mästerskap, samt en förlorad första plats i grupp B. Den tog istället vitryssarna över och USA åkte ner på först en tredje plats bakom Finland som är tvåa.
Annars hade USA’s VM börjat perfekt. Segrar över stornationerna Ryssland 4-2, och mot Finland 5-1. Men dessa segrar kan ha kostat laget gruppsegern och fördelen med att möta ”sämre” motstånd i kvartsfinalen.
Något som ännu inte riktigt lossnat ännu är powerplay-spelet. Endast två mål i den spelformen efter fyra matcher. Däremot har boxplay sett stabilt ut. Vitryssland var det första motstånd som nätade på amerikanerna.

Danmark ligger pyrt till för att få spela fortsatt i A-VM. Efter en något svidande förlust i öppningsmatchen med 4-3 efter straffar mot Slovakien har det blivit tre klara förluster. Förlusterna har kommit mot Ryssland 2-5, Vitryssland 2-5 och Finland 0-3. I dessa fyra matcher har det totalt blivit fem powerplay mål, varav danskarna har stått för två av dessa.
Men med blott en poäng efter fyra matcher ligger danskarna näst sist i grupp B och är endast ett poäng före Slovenien som fortfarande är poänglösa.

_______________________________________________________________________________________________________

Tre oerhört viktiga poäng som står på spel.
USA måste gå för seger för att vara kvar i kampen kring gruppsegern. Medan motståndarna Danmark måste vinna för att inte ha det direkta avgörande om fortsatt spel i A-VM mot Slovenien. USA har inte skickat sin starkaste trupp någonsin, men har trots det imponerat fram tills igår.
Danmark är illa ute och laget spelar inte alls speciellt bra. Två raka 2-5 förluster och lagets defensiv är inte den bästa. Det positiva är att powerplay-spelet såg riktigt bra ut mot Ryssland där laget även satte en puck i den spelformen. Dock har boxplay-spelet fått slitit rejält då laget drar på sig ofantligt många utvisningsminuter. Totalt tre insläppta mål med en man mindre på banan.
För USA’s del har boxplay varit lyckat, men inte powerplay. Laget har haft flertalet möjligheter, men trots det har man inte lyckats speciellt bra. Dock måste den spelformen komma igång om amerikanerna ska kunna gå långt i VM. Chansen att förbättra det spelet kommer ges mot Danmark. USA kommer vara det spelförande laget och trumma på framåt och danskarna har inte varit sena med att dra på sig mängder av utvisningar.
Danmark har som sagt varit lyckosamma i den spelformen men drar på sig alldeles för många utvisningar för att ge sig själva chansen att vinna matcherna. Kan USA lyckas vända på powerplay spelet?
Därav testar jag över 1,5 mål i powerplay till 1,98 hos Betsafe.