Sista gruppspelsmatchen i Ishockey-VM för damer, och Sverige ställs nu mot favorittippade USA. Jag har förutsättningarna klara för mig, häng med!

Match: USA Damer – Sverige Damer
Tips: USA -3,5
Odds: 1,70 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-04-20 20:00

Motivering:

USA är världens bästa ishockeynation på damsidan. Man inledde något knackigt offensivt, då man endast vann med 5-0 mot nederlagstippade Slovakien, men ryckte sedan upp sig rejält när man körde över Ryssland med 13-1, en match där siffrorna ändå var i underkant. Idag möter man Sverige, i en match om förstaplatsen i gruppen inför slutspelet, en förstaplats som innebär att man slipper möta Kanada innan finalen, bara det hägrar något grymt för USA. Man har några av världens bästa spelare på damsidan: Julie Chu, Meghan Duggan, Jenny Potter, Hilary Knight och Jocelyne Lamoureux, m.fl.

Sverige ligger även de på samma facit som USA, två vinster hittills, med 3-0 mot Slovakien och 7-1 mot Ryssland. Dock anser jag att man drar på sig alldeles för många utvisningar och spelar slarvigt i egen zon, något som kommer straffa sig direkt mot USA. Man har heller varken samma spets eller bredd som detta USA, men de som man bör se upp lite med är givetvis Erika Holst, Winberg och Rundqvist, som är de som kan hota, i ett väldigt otänkbart scenario där Sverige faktiskt hänger med. Mycket, mycket och åter mycket hänger på målvakten här, som jag tror blir Kim Martin, och jag anser att hon kommer få plocka många puckar ur målet.

Senast lagen möttes var i OS, då slutade det med 9-1 till USA, och jag tror att siffrorna kan komma att bli liknande ikväll, om allt vill sig väl. Man är så pass mycket bättre, och med ett slarvigt försvarsspel i Sverige så tvivlar jag ine en sekund på att USA’s spetsar kommer utnyttja chanserna!

God spellycka,
/Blixt