Final i Ishockey-VM för damer, och precis som förväntat är det de två bästa nationerna som ställs mot varandra. Jag tycker att fördelen väger över något till ett av lagen, och då oddsen är 50-50 -fördelade anser jag att det finns spelvärde. Häng med!

Match: USA damer – Kanada damer
Tips: 1:a
Odds: 2,32 @ Nordicbet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2011-04-25 20:00

Motivering:

USA har visat sig mycket mer övertygande hittills, och trots att man endast slog Ryssland med 5-1 i semifinalen så anser jag att man är ett bättre lag än Kanada över hela banan. Man är mer samspelta och förlitar sig på snabba spelvändningar och ett öppnande passningsspel, vilket ofta låter dem lägga pucken i tom bur. Med snabba och spelskickliga spelare som Julie Chu, Megan Duggan, Hilary Knight, Jocelyn Lamoureux m.fl. så har man den fart och skicklighet som krävs. Dessutom har man bara släppt in 3 mål så här långt, dessa när matcherna redan varit punkterade sedan länge. I övrigt så håller jag deras målvakt, Vetter, som snäppet vassare än Kanadas, och det är framför allt en viktig faktor i det här mötet!

Kanada har dominerat spelmässigt, men haft stundtals svårt att få in puckarna. Trots uppmot 75-80 skott på mål vissa matcher så har man haft svårt att få in puckarna i nätet. Man har bra spelare, som Agosta, Wickenheiser, Johnston m.fl., men man har ett spel som går ut mer på att skjuta in pucken, något som gör det enklare för, framför allt, en bra målvakt, istället för att spela till öppen kasse. Dessutom har man inte riktigt samma speed på skridskorna som amerikanskorna, och den faktorn blir avgörande här, enligt mig.

Jag tycker att oddset är spelbart, klart spelbart. Ska vi säga 4-1 USA?

matchen sänds i SVT, för er som vill följa den!

God spellycka,
/Blixt